Brno v minulé sezoně obsadilo pátou příčku, Jakuba Prokeše na trenérské lavičce vystřídal Zdeněk Táborský a do nového ročníku vstoupilo domácí výhrou 7:4 nad vicemistrem z Mostu. „Mužstvo je v dobrém rozpoložení, první těžký zápas jsme zvládli a všichni se těšíme na druhé kolo do Jihlavy. Atraktivitu zvyšuje i to, že utkání vysílá přímým přenosem ČT sport. Základ mužstva z prvního utkání jede i teď Jihlavy, změny jsou jen u těch hráčů, kteří nemohou kvůli velkému fotbalu, a proto jsme mužstvo doplnili o další hráče z našeho kádru," přiblížil Táborský.

Jihlava na úvod soutěže podlehla 2:3 po pokutových kopech v Příbrami. „V minulém utkání jsme nehráli špatně, měli jsme víc ze hry, takže pocit ze zápasu nebyl špatný a ukázal, že noví hráči do týmu patří. Nicméně nám chyběla větší sehranost, kterou chceme vylepšit v následujícím duelu," uvedl vedoucí jihlavského výběru Ondřej Lapeš.

Sehranost se patrně zlepší příchodem tří českých reprezentantů, kteří úvodní duel nehráli. Na Brno už se chystají mistr Evropy do 21 let z Prahy Daniel Kavka i jeho spoluhráči z klubu Sedmík Some Vysočina Robin Demeter s Radimem Šutou. „Určitě do zápasu vstoupíme s kvalitnější sestavou a hlavně sehranost hráčů Sedmíku, která nám v minulém utkání chyběla, může mít rozhodující váhu. Všichni včetně realizačního týmu se na zápas velmi těší a chtějí divákům ukázat pěkný malý fotbal," doplnil Lapeš.

Brno i přes úvodní triumf také pilovalo nedostatky a na Vysočinu míří v roli lídra soutěže. „První zápas ukázal, že hráči v Brně mají zájem svoje město reprezentovat, jsou ochotní tomu obětovat svůj čas a malému fotbalu se věnovat. Věci, které se nám v prvním utkání nepovedly, jsme s hráči rozebrali a nácviku jsme se věnovali na tréninku," sdělil brněnský trenér.

Do Jihlavy také veze mistra Evropy do 21 let, brankáře Dominika Kunického, i seniorské české reprezentanty Patrika Levčíka, Čeňka Cenka či Bohumíra Doubravského. „Chceme se prezentovat vlastním stylem, který se teprve vytváří, protože na něj potřebujeme delší čas. Sílu soupeře respektujeme, v loňské sezoně měl výborné výsledky, které ho vynesly na třetí místo v tabulce. Soupeři však speciální taktiku neuzpůsobujeme," pronesl Táborský.

Duel dvou geograficky blízkých protivníků hodně napoví o jejich medailových ambicích pro letošní sezonu. „Utkání s Brnem jsou vždy těžká a určitě to nebude jiné ani teď. Brno na sobě hodně pracuje a jeho sestava budí respekt. Nicméně ani my na tom nejsme špatně a věříme si. Určitě půjde o velmi emotivní zápas a diváci se mají na co těšit. Chceme hrát víc na míči se spolehlivou defenzivou, ale Brno má nespornou kvalitu s množstvím reprezentantů. Rozhodovat budou individuální chyby," měl jasno vedoucí jihlavského výběru.

Předpokládaná sestava Jihlavy:

Brankáři: Lukáš Kučírek (RC Maňana), David Kubica (Starlet). Hráči do pole: Daniel Kavka, Radim Šuta, Robin Demeter (všichni SEDMÍK Some Vysočina), Adam Průcha, Lubor Trojánek (oba Starlet), Roman Vyskočil (Mokováci), Jaroslav Kubát (RC Maňana), Jakub Göth (FK Klasici), Filip Dvořáček (R.U.M.), Ondřej Přibyl (Pohárová středa).

Předpokládaná sestava Brna:

Brankáři: Lukáš Zrzavý (F. C. Bohunice), Dominik Kunický (Gioia Brno). Hráči do pole: David Macko, Čeněk Cenek, Patrik Levčík, Jakub Šenk, Jakub Dobšíček, Jan Ovčačík (všichni Gioia Brno), Bohumír Doubravský, Tomáš Mica (oba RKM Tripoli Brno), Stanislav Lerch, Tomáš Pospiš (oba BKMK Werbedesign), Tadeáš Zezula (Sport Centrum Srbská), Martin Tůma (SK Retro Brno).