Bratři Škodové se proti sobě postavili v ligovém duelu už čtyřikrát. Forvard Zbrojovky Michal před páteční výhrou s bratrem dvakrát prohrál, jednou jejich týmy remizovaly. „Po závěrečném hvizdu mi na hřišti gratuloval. Myslím, že to v něm vřelo jako vždycky, když prohraje. Asi mu už dnes volat nebudu," smál se po zápase brněnský forvard.

K sázce mezi oběma bratry před vzájemným střetnutím nedošlo. „Většinou se soustředíme na sebe, abychom pomohli mužstvu. Jen jsme si před utkáním zavolali. Snažil jsem se vyzvídat, jestli bude hrát Martin Latka. Brácha mi to ale neprozradil," řekl o dva roky mladší Michal.

V závěru utkání došlo po zákroku na domácího gólmana Dušana Melichárka k strkanici, do které se zapletl i slávistický Milan Škoda. „Sledoval jsem vše z dálky. Když jsem viděl ve strkanici bráchu, tak jsem tam ani nešel. Určitě dost zuřil," usmíval se sedmadvacetile­tý hráč.

Zbrojovka je na svém stadionu v nové sezoně stoprocentní. Druhé domácí vítězství zařídil Škoda brankou čtvrt hodiny před přestávkou. „Šel jsem mezi dva hráče a měl štěstí, že se míč odrazil k noze. Naznačil jsem a brankář Martin Berkovec si sedl, tak jsem mu jen přehodil levou nohu. Pěkný gól," popsal rozhodující trefu.

Nejlepší hráč utkání za domácí operoval na velkém prostoru. V některých momentech pomáhal i na levém kraji obrany. „Na utkání jsem se těšil, chtěl jsem odčinit minulý týden v Mladé Boleslavi. Zápas byl náročný, ale jsem spokojený. Doufám, že to bude pokračovat. Doma se má vyhrávat," povídal.

S dvěma góly je Škoda nyní nejlepší střelec Zbrojovky. I přesto, že si zvyká na změnu pozice z hrotového útočníka na levé křídlo. „Nemám s tím problém. Hrál jsem to v přípravě i dřív v Českých Budějovicích," připomněl.

PETR MUSIL