Co od sobotního duelu očekáváte?

Bude to bitva se vším všudy. V tabulce nás dělí pouze dva body. Čekám hodně soubojů, kdo jich vyhraje víc, bude na tom líp.

Nesmlouvavou hrou jste známý. Libujete si v podobných zápasech?

Vždycky jsem fotbal hrál trošku tvrději, takže hra plná soubojů mi svědčí. Věřím, že soubojů v sobotu nejen já, ale i ostatní, vyhrajeme víc. Půjdeme do toho po hlavě.

V budějovickém dresu hraje také pár tvrdých hráčů. S kým to bude bolet nejvíc?

Napadá mě Adam Varadi, ten do všeho taky vletí, stejně jako já. Ale podobných hráčů mají Jihočeší víc. Musíme se jim v tvrdosti a obětavosti minimálně vyrovnat. Když je předčíme v soubojích, máme velkou šanci vyhrát.

Uhýbáte někdy ze soubojů?

Nevybavuji si, že jsem kdy z nějakého couvl. Takhle to prostě mám. Do všeho vletím a na následky hledím až pak.

Minulý rok vás dvakrát na delší dobu vyřadilo ze hry zranění. Vyplývá to právě z vašeho stylu hry?

Úrazy se mi nepřihodily přímo v nějakém souboji. V přípravě před tři čtvrtě rokem jsem si poranil postranní vaz. Asi dva měsíce na to jsem si v tréninku přetrhl vazy v kotníku.

Na podzim jste kvůli zranění nehrál. Zápas s Duklou byl pro vás první ostrý test. Jste už úplně v pořádku?

Někdy se kotník ozve, ale nelimituje mě to.

Cítíte v kabině po špatném startu s Duklou větší nervozitu?

Určité napětí tam panuje, ale spíš se snažíme z nevydařeného zápasu ponaučit, než nějak stresovat. Jinak se úspěch nedostaví.

Připomíná vám trenér Kotal sobotní zklamání?

Všichni víme, co jsme předvedli. Vrátili jsme se k tomu jeden nebo dva dny a víc už to nemá cenu řešit. Spíš jsme se v týdnu chystali už na Budějovice.

Dynamo podlehlo 0:6 Plzni. Čerpáte v přípravě na sobotu z jeho debaklu?

Samozřejmě jsme se na prohru Budějovic koukali. Ale dívali jsme se i na jiná videa. Víme, co hrají, a doufám, že jsme na ně připravení dobře.

Už může hrát váš kapitán. Věříte, že vám „faktor Zavadil" pomůže?

Pavel je samozřejmě vůdčí osobnost. Hře dá klid, který jsme v utkání s Duklou postrádali. Věřím, že s ním bude hra vypadat daleko líp a vyhrajeme.

Nejlepší střelec vašeho soupeře je Michal Škoda, který je na jihu Čech na hostování z Brna. Do zápasu však nezasáhne kvůli žlutým kartám. Vnímáte to jako brněnskou výhodu?

Určitou formu sice Michal prokázal, ale my se musíme soustředit na nás. Ne na soupeře.