Na svou jedinou podzimní branku dal zapomenout v úvodních třech jarních kolech druhé fotbalové ligy. Brněnský útočník Martin Doležal skóroval v každém utkání a přispěl tak ke třem výhrám. Jenže od té doby se netrefil, Zbrojovka na jaře přidala už jen čtyři branky a o víkendu poprvé po sedmi zápasech nezvítězila. S Vlašimí remizovala 0:0. „Neproměňovali jsme dobré příležitosti, což na nás postupně dolehlo. Předtím jsme dali góly i z menších šancí. Ačkoliv jsme si jich vypracovali dost, prostě jsme je tentokrát zazdili,“ povídal jedenadvacetiletý olomoucký odchovanec.

Proti Vlašimi jste poprvé na jaře neskórovali. V čem vám odolávala víc?

Nevím, jestli se od nás odklonilo štěstí. Na začátku druhého poločasu jsem měl obrovskou šanci, kterou jsem nedal. Příležitosti jsme si vypracovali, ale oproti předchozím utkáním nám scházel důraz v zakončení.

Zatím jste na jaře nedali víc než dva góly. Nemyslíte si, že je to malé číslo?

Druhá liga je hodně o bojovnosti a vyhrává většinou tým, který dá první branku. Kdyby se proti Vlašimi třeba už ve čtvrté minutě trefil Mezla (Pavel Mezlík – pozn. red.), zápas možná vypadal jinak, proměnili bychom všechny šance a zvítězili 5:0. Jenže za stavu 0:0 soupeř cítí, že se s výsledkem dá ještě něco udělat, bojuje a sází i na jeden protiútok.

Co se musí změnit, abyste dávali víc branek?

Spoléháme hodně na Švanciho (Petr Švancara – pozn. red.), že něco vymyslí. Potřebujeme i větší podporu od záložníků, aby nás ve vápně víc doplňovali a taky stříleli za šestnáctkou. Buď všechno prostřelí, nebo může někdo balon tečovat do brány.

A kdy se opět prosadíte vy, máte třízápasový půst?

Zatím jsem poměrně v klidu, ale radost samozřejmě nemám. Za neproměněnou šanci s Vlašimí jsem na sebe naštvaný, byla stoprocentní. Jsem rád, že dostávám dobré přihrávky a snad to brzy zlomím, třeba už v Ústí.

Zatím se Zbrojovka může spolehnout na defenzivu, která obdržela jen dva góly…

Obrana je konsolidovaná, netočí se tak jako na začátku sezony. Kluci jsou od zimní přípravy sehraní. Sice se nevyhnou chybám, ale jsme díky obraně schopní udržet vítězství 1:0.

Po remíze s Vlašimí patrně mírně ochladla vítězná euforie. Pomýšlíte stále na postup?

Díváme se nahoru, ale vyloženě o něm nemluvíme. Kdyby to vyšlo, budeme samozřejmě rádi. Teď narazíme na dosud nejsilnějšího soupeře Ústí, pak nás čekají další těžké týmy. Ve druhé lize může každý porazit každého, takže bych postup ještě nevzdával. (úsměv)