Vnímáte na sobě nervozitu?

Nervózní nejsem, ale nějaké napětí tam bude. Je to první zápas nové sezony, máme nově poskládaný tým. Jsem v očekávání, co bude, a těším se.

Považujete Slavii za vhodného soupeře pro úvod sezony?

Začínat se Slavií je dobré i pro fanoušky. Taky prošla změnou a doufám, že přijde dost lidí. Na začátek ideální soupeř se vším všudy.

Sledoval jste její zápasy v předkolech Evropské ligy?

Díval jsem na poslední dva zápasy a musím říct, že vypadá strašně silná dopředu. Všechno se odvíjí od toho, co jí dovolíme. Nesoustředil bych se na Slavii, ale spíš na nás. Jestli budeme hrát dobře, Slavii porazíme, jestli ne, Slavia porazí nás. To je jednoduché.

Zaměřil jste se při sledování na její útočníky?

Samozřejmě jsem se při zápasech díval spíš na ofenzivní sílu slávistů. Strašně nebezpeční budou i ze standardek. Jsou silní jako tým, nebudeme si nic nalhávat. Taky se sehrávají a je zbytečné vypíchnout jednoho či dva hráče.

Za standardních situací jste v generálce se Stuttgartem dostali tři branky. Pilovali jste je v týdnu?

Rozebrali jsme si na videu góly, které jsme dostali se Stuttgartem. Pobavili jsme se o tom a trenér ví, co dělat, standardkám se věnujeme.

Brněnský kádr prošel výraznou obměnou. Jaký z něho máte pocit?

Nechci to dopředu hodnotit, zda jsem nadšený či ne řeknu spíš po pátém, šestém kole. Doufám, že změny budou k lepšímu, na druhou stranu lidé s námi musejí mít i trošku trpělivost, protože jsme neměli tolik času, abychom se sehráli. V tom však nehledáme žádné alibi, jsme na hřišti od toho, abychom získávali body a potěšili předvedenou hrou.

V obraně se vystřídali tři hráči. Je to pro gólmana složité?

Jasně, že to znamená trošku komplikaci, ale nebudeme si dělat žádné alibi ani tím, že jsou v obraně tři noví hráči. Za pochodu musíme pracovat a poprat se s tím.

Změny nastaly i v realizačním týmu, když brankáře místo Luboše Přibyla vede Martin Doležal, který vám v loňské sezoně kryl záda. Jak vypadají tréninky?

Dolík je momentálně trenér a poslouchám ho na slovo. Dolík i Luboš jsou dva úplně jiní lidé s jiným druhem tréninků. Změnily se o sto procent, je to úplně něco nového. Pro mě možná dobře, možná ne, uvidíme.

Bavíte se o náplni tréninků?

Některé věci spolu konzultujeme, ale zásadní slovo má Dolík jako trenér, s Vesim se mu podřizujeme a má náš stoprocentní respekt.

Rozumíte si Vlastimilem Veselým, který je o deset let mladší?

Jsme kamarádi, bavíme se spolu od té doby, co jsem došel do Brna. I když hrál ve Znojmě, volávali jsme si a prokecal jsem s ním třeba celou cestu na trénink do Brna. Jsme na sebe zvyklí a normálně komunikujeme.