STRANU VĚNOVANOU UPLYNULÉMU FOTBALOVÉMU VÍKENDU NAJDETE V ÚTERNÍM TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ DENÍKU ROVNOST.

U prvních tří se jedná o lídry tří skupin I. B třídy. „Doma se nám vždycky dařilo, takže letošní ročník není až taková výjimka. Možná je to i tím, že je u nás poměrně velké hřiště i dobré divácké zázemí. Navíc jsme zlepšili kvalitu trávníku,“ vysvětluje předseda Milotic Richard Dobeš.

Větší rozměry hrací plochy hrají roli i v domácích úspěších Rajhradic, vedoucího mužstva skupiny B. „Na velkém hřišti se dá dobře kombinovat, určitá výhoda v tom je. Tým jsme letos ovšem poskládali tak, že svojí kvalitou převyšuje ostatní, takže nám bylo jedno, jestli hrajeme doma nebo venku,“ zmiňuje rajhradický trenér Libor Zelníček.

Mezi lídry skupin se vklínily ještě Vacenovice, které doma drží bilanci šesti výher a šesti remíz. Oblast jižně od Kyjova hostujícím celkům letos obecně nesvědčí, sousední Milotice jsou od Vacenovic vzdálené jen tři kilometry. „Máme dobrou obranu, od které se všechno odvíjí. Když už jsme dostali víc branek, zase jsme soupeře přestříleli. Letos prostě platí rčení Můj dům, můj hrad,“ libuje si Dobeš, jehož tým je spolu s brněnským Startem z krajských soutěží doma jediný stoprocentní. Oba kluby vyhrály dvanáct z dvanácti zápasů.

Ve venkovní tabulce patří Miloticím až čtvrtá příčka. „Míváme problémy na malých hřištích, kde jsou samé souboje a standardní situace. Třeba dlouhé auty do šestnáctky. S tím bojujeme,“ připouští Dobeš.

Rajhradice doma ztratily jen čtyři body za dvě remízy. „Soupeři u nás hrají většinou zezadu, hru neotvírají, do soubojů chodí tvrdě. Dokud cítí šanci na výsledek, bojují. Je proto důležité naše hráče dobře připravit, aby nic nepodcenili a do utkání je motivovat, i když postup vybojovali už několik kol před koncem soutěže,“ dodává Zelníček.

Nedobytná hřiště
I. B třída, skupina A:
Start Brno – 12 utkání, 12 výher, skóre 57:11
I. B třída, skupina B:
Rajhradice – 11 utkání, 9 výher, 2 remízy, skóre 37:15
I. B třída, skupina C:
Milotice – 12 utkání, 12 výher, skóre 36:6
Vacenovice – 12 utkání, 6 výher, 6 remíz, skóre 28:16