Zelenobílým patří se čtyřiatřiceti body pátá příčka s mankem pouhého jednoho bodu na třetí Uničov.

„I když jsem to nikde moc neříkal, tak můj cíl byl získat sedm bodů z prvních čtyř zápasů. To se nám podařilo, takže jsme spokojení,“ hodnotí první jarní zápasy trenér Brňanů Libor Danihelka.

Bystrc na jaře zaznamenala dvě vítězství, jednu remízu a jednu porážku. V zatím posledním utkání porazili Danihelkovy svěřenci rezervu Jihlavy na jejím hřišti 4:2. Na zápas ve svém bývalém působišti bude v dobrém vzpomínat zejména Stanislav Zedníček, který se trefil hned dvakrát a na jaře nasbíral ve čtyřech zápasech už čtyři přesné zásahy.

„V Jihlavě to pro mě byl normální zápas, i když tam byla trochu zvýšená motivace. Celý tým šlape, dostávám dobré nahrávky a taky je to trochu o štěstí,“ podotýká pětadvacetiletý fotbalista ke své produktivitě. „Kdyby proměňoval všechny své šance, tak by byl herně ještě mnohem výš,“ doplňuje k výkonům svého útočníka Danihelka.

V neděli čeká Dostu na domácím hřišti jihomoravské derby s Břeclaví. Začátek utkání je kvůli kolizi s termínem zápasu prvoligového 1. FC Brno přesunut na 14.00.

„Na Břeclav nemá cenu nic zvláštního vymýšlet. Navzájem se známe ze zimních turnajů a taky jsme s nimi odehráli přípravu,“ uzavírá brněnský lodivod.