Báli se, aby nedopadli jako Blansko, které svůj pád z třetí fotbalové ligy zastavilo až v krajském přeboru. Místo toho si v Líšni mohou po úvodním duelu po sestupu z MSFL mnout ruce.

Brněnskému nováčkovi vyšel start divize D parádně. V úvodním kole přejel doma Spytihněv jasně 5:2. „Vůbec jsme netušili, co od nového ročníku čekat. Příjemné zjištění bylo, že soupeř nám nedělal větší potíže," uvedl líšeňský kapitán Rudolf Čampa.

Domácím výrazně pomohl raketový start, když za dvacet minut nastříleli tři branky. „Trochu jsme se díky tomu uklidnili, ale zároveň i polevili. S tím poté přišly i nějaké chyby, ale nejsme Barcelona, abychom žádné nedělali. Důležité bylo, že jsme měli utkání pod kontrolou," doplnil brněnský navrátilec Martin Nosko, který si v loňské sezoně vyzkoušel třetí nejvyšší maltskou ligu.

Podle líšeňských hráčů se zatím nedá říct, jestli jasné vítězství znamená, že jejich tým bude jeden z hlavních favoritů na postup. „Loni jsme na začátku porazili juniorku Zbrojovky 4:2 a sezonu jsme zakončili sestupem. První dvě až tři kola jsou zrádná," varoval před přílišným optimismem Čampa.

Výsledek ale dává velkou naději. „Postup visí hodně vysoko, ale rozhodně není úplně mimo náš dosah. Budeme se rvát o špičku tabulky, patříme právem mezi favority," doplnil Nosko, který se proti Spytihněvi jednou trefil.

Líšeň má oproti většině soupeřů výhodu zkušeností s třetiligovým fotbalem. „Ve srovnání s divizí jde o obrovský rozdíl. V ní máte na hřišti mnohem víc času na rozehrávku. Místo tří se dostanete třeba do deseti gólových šancí za zápas," popsal Nosko hlavní rozdíly.

Příští týden zajíždí Líšeň na Vysočinu do Velkého Meziříčí. Třináctý celek loňské sezony podlehl v úvodním kole nováčkovi soutěže Bystřici pod Pernštejnem 0:2.

O víkendu se dařilo i Bystrci, která doma uhájila vítězství 3:2 nad Otrokovicemi i bez vyloučeného kanonýra Stanislava Zedníčka.

Ubránit tři body se naopak nepovedlo Bohunicím. Brněnský celek v Napajedlech vedl, devět minut před koncem utkání ale domácí srovnali na konečných 1:1.

LÍŠEŇSKÉ STARTY

2012/2013 (divize D):

⋌Líšeň – Spytihněv 5:2

2011/2012 (MSFL):

⋌Líšeň – Zbrojovka Brno B 4:2

2010/2011 (MSFL):

⋌Opava – Líšeň 2:2

2009/2010 (MSFL):

⋌Znojmo – Líšeň 4:0

2008/2009 (divize D):

⋌Rájec-Jestřebí – Líšeň 1:2

2007/2008 (divize D):

⋌ČAFC Židenice – Líšeň 0:2

2006/2007 (divize D):

⋌Líšeň – Rájec-Jestřebí 0:0

2005/2006 (divize D):

⋌Mutěnice – Líšeň 3:1

Pozn.: v tabulce jsou výsledky od posledního postupu z krajského přeboru.