„Letos je tomu přesně třicet let od doby, co fotbalisté Brna získali dosud jediný titul. Jsem moc rád, že pan Masoupust, který tehdy na trenérské lavičce, přijal naše pozvání,“ říká producent Bosonožského besedování Vladimír Koudelka.

Vedle finalisty mistrovství světa v Chile 1962 a držitele Zlatého míče z téhož roku Masoupusta, zavítají do bosonožské Orlovny rovněž dvě velké hvězdy zlaté Zbrojovky 78.

Jednoho z hlavních tahounů tehdejšího úspěšného boje o titul a současného předsedu představenstva 1. FC Brno Karla Jarůška, bude svým rodištěm moci provést člen Klubu ligových kanonýrů a nejlepší fotbalista Československa 1977 Karel Kroupa.

Čtvrtým do party pak bude současný majoritní vlastník brněnského klubu Roman Pros. „Prostor tak bude nejen na dotazy směřující k minulosti, ale třeba se i dozvíme, kdy titul poputuje znovu do Brna,“ usmívá se Koudelka.

Netradiční fotbalové setkání startuje v 18 hodin. O hudební doprovod se postará mimo jiné legendární skupina Synkopy 61, která zahraje i slavnou píseň Zbrojovka je lepší, kterou natočila v roce 1978 speciálně k zisku mistrovského titulu. Vstup do Orlovny je volný.