Tým Staropramen Praha zatím na domácím hřišti nepoznal ve vzájemných soubojích prohru. „Praha je obhájce titulu a dosavadní dvojnásobný mistr, zápas bude úplně jiný, než které jsme dosud odehráli proti mužstvům ze spodku tabulky. Nám se proti Praze a ještě k tomu na její umělce příliš nedaří. Ve dvou zápasech, ve kterých jsem tam Brno vedl, jsme prohráli napřed 0:4 a potom 0:3, takže se nám ani nepodařilo vstřelit branku. Jdeme po postupných krocích, chceme v Praze minimálně skórovat. Nechci, abychom prohráli bez vstřeleného gólu 0:2… I když jisté zlepšení by to také oproti dřívějšku bylo,“ rozesmál se v nadsázce brněnský kouč Zdeněk Táborský.

Na jaře ovšem jeho svěřenci doma zvítězili 2:1. „Poprvé v dějinách Superligy se nám podařilo soupeře porazit, přetlačili jsme Prahu a od toho se chceme odpíchnout i v nedělním utkání,“ doplnil trenér Jihomoravanů.

Výsledek duelu už částečně napoví v boji o mistrovský titul, přestože jde o čtvrté kolo, rozhodnout o zlatu může i případné skóre. „Jak už jsem několikrát avizoval, ligu může vyhrát i pět týmů. Zápasy s Brnem budou samozřejmě důležité, ale nemyslím že vyloženě klíčové. Brno má nejvyšší ambice, takže opět čekám velmi těžký a vyrovnaný duel,“ prohlásil pražský trenér Václav Socher.

Draci Brno. Ilustrační foto.
Suverénní Draky Brno ve finále baseballové ligy vyzve Arrows Ostrava

Brno vede Superligu malého fotbalu se třemi hladkými vítězstvími, Praha nastoupila ke dvěma duelům a také oba vyhrála, zatím je třetí. „Neřekl bych, že je to klíčový duel v boji o titul. Ještě před sebou máme těžká utkání s mužstvy, která chtějí atakovat nejvyšší příčky,“ uvažoval Táborský.

Praha v minulém kole zvítězila 2:1 v Pardubicích. Východočeši přitom v tabulce uplynulého ročníku skončili těsně před Brnem na druhé pozici. „Vítězství v Pardubicích je velmi cenné vzhledem ke kvalitě soupeře i vývoji zápasu. Duel byl kvalitní a velmi vyrovnaný, fér vedený a to i díky kvalitnímu výkonu rozhodčích,“ ocenil kouč Pražanů.

Naopak Brno mělo v minulém kole snadnou práci s oslabenou Plzní a zvítězilo drtivě 14:0. „Duel pomohl určitě v tom, že mužstvo dodržuje, co se dohodlo na závěrečné a co byl zásadní impulz k tomu, abych ve vedení mužstva pokračoval i v této sezoně: zájem o reprezentaci Brna, docházka ve stavu, který je potřebný ke sportovnímu výkonu, maximální nasazení celého mančaftu v průběhu utkání, kolektivní pojetí, dobrá partička… Jinak herně nás zápas příliš neprověřil, nováčkovi soutěže Plzni se moc nevydařil,“ pravil brněnský trenér.

V neděli jeho svěřence čeká o poznání těžší protivník. „Podíval jsem se na pondělní utkání Pardubic s Prahou, které mělo výbornou úroveň, výrazní byli zejména čeští reprezentanti v dresu Prahy. Na obou stranách dominovaly obrany a výborně zachytali oba brankáři, proto padly pouze tři branky. Podobný průběh očekávám i v neděli. Předpokládám spíš méně branek jako v předcházejících zápasech mezi námi,“ přemítal Táborský.

Podobně to vidí i jeho pražský protějšek. „Kvality obou celků v útočné fázi jsou velké, ale ve vzájemných duelech moc gólů nepadá. Spíš si myslím, že tento zápas nebude výjimka,“ dodal Socher.

Trenér brněnských Žabin Viktor Pruša.
Mladší a dravější. Žabiny chtějí výš, zahrají si čtyři soutěže