Rána ze 66. minuty a potvrzující trefa o dvacet minut později byly bohužel jedním z mála pohledných fotbalových okamžiků. „V poločase jsme se bavili s domácím kapitánem Rudou Čampou, že je to katastrofa," přiznal Pšikal.

Především první poločas byl svázaný taktikou a šance prakticky nenabídl. „Začátek byl hodně bojovný. Nám se naštěstí povedlo střídání. Milotínský byl nemocný, nechtěli jsme ho na hřiště posílat od začátku," usmál se líšeňský kouč Bohumil Smrček.

Svého žolíka poslal na trávník sedm minut před výstavní brankou. „Právě o ni byla Líšeň lepší. My jsme odehráli zápas, ve kterém bylo všechno špatně. Vždyť jsme za celou dobu ani nevystřelili na branku," prohlásil nazlobeně Pšikal.

Líšeň doma v této sezoně ještě neprohrála. Body ztratila jen po jedné remíze. „Před zápasem bychom brali bod. Tahle výhra je pro nás hrozně cenná. Navíc se ukazuje, že naše práce s mládeží má úspěch," narážel Smrček na fakt, že druhou branku vstřelil nedávný dorostenec Ondřej Šidla.

„Zato my hrajeme venkovní zápasy nekoncentrovaně. Kdybychom věděli proč, tak neprohráváme, to je jasné," povídal Pšikal, který to s Rosicemi hodlá napravit hned v dalším duelu v Tasovicích.

Kromě Líšně bodovaly z brněnských celků už jen Bohunice, které si připsaly druhou výhru sezony právě proti Tasovicím, které přehrály 2:0.

Zajímavý zápas se hrál včera dopoledne ve Velkém Meziříčí. U lídra tabulky hrála Bystrc, a za 48 minut nechala domácího kanonýra Pavla Simra nastřílet tři branky. Dosta sice stáhla stav na těsný výsledek 2:3, ale víc už nestihla.

Líšeň - Rosice 2:0

Poločas: 0:0.
Branky: 66. Milotínský, 86. Šidla.
ŽK: Šidla Lang, Živný, Chlup, Havlásek, Malata, Šauer.
Rozhodčí: Pfeifer Hájek, Nejedlý.
Diváků: 245.
Líšeň: Petr Husár, Čampa, Široký, Fousek, Dostálek, Večeřa (82. Buc), Lisický (59. Milotínský), Nosko (90. Kúkol), Šidla (87. Šudoma), Mezník (84. Bohuslav).
Rosice: Lengál Huška, Vítámvás, Prinz (74. Šenk), Pšikal, Havlásek, Lang, Michna (80. Těžký), Malata, Živný, Chlup.