„Dvě nuly za sebou vždycky potěší. Větší radost mám z poslední s Bohemkou, která měla šance,“ pochvaluje si jedenatřicetiletý gólman povedený začátek.

Ani díky tomu si však není jistý svou pozicí. „Sice jsem nyní jednička, za týden ale můžu sedět taky na lavičce,“ uvědomuje si.

Povedené „zakletí“ brněnské brány nebere jen na sebe. „Všichni cítíme, že defenzivu máme lepší, ale nechceme to zakřiknout. Dva zápasy bez gólu ale nejsou jen o nás vzadu. Máme důraznější a běhavější zálohu, obrana se proto nedostává tak pod tlak. To je hlavní rozdíl oproti podzimu,“ uvažuje. „A hlavně dáváme góly. Předtím jsme plno zápasů kvůli tomu jen remizovali,“ dodává.

V defenzivní čtveřici před ním si rozumí i se zimní posilou z Chorvatska Josipem Šoljičem. „Snaží se, už skoro všemu rozumí. S vnímáním fotbalových pokynů nemá problém. Trenéři po nás chtějí, abychom na sebe při zápasech více mluvili. Na tom musíme zapracovat,“ vysvětluje.

Dvakrát doma

Aktuálně devátá Zbrojovka odehraje následující dvě kola před vlastními fanoušky na Srbské. Tuto neděli s jedenáctým Táborskem a o týden později přivítá Čáslav. „Máme ideální šanci se posunout ještě výš v tabulce. Škoda jen, že jsme takhle nehráli už na podzim, mohli jsme teď být úplně jinde. Druhá liga je nesmírně vyrovnaná. Bohemka útočí na postup a proti nám určitě nebyla lepší,“ popisuje poslední vítězný duel v Praze.

Loňskou sezonu strávil Doležal na hostování právě v Sezimově Ústí, které se v pauze přejmenovalo na Táborsko. „Mám tam pár známých. Nejnebezpečnější bude Nesvadba, Jasanský zase kolikrát dobře nachytal gólmana při standartkách,“ prozrazuje hlavní zbraně nedělního soupeře brněnského celku. Utkání začíná o půl třetí odpoledne.