Nováček soutěže díky jeho čtyřem zásahům porazil rezervu Moravského Krumlova jednoznačně 5:0 a drží třetí příčku se ztrátou jednoho bodu na vedoucí Přibice. „Když zůstane gólman na tréninku o chvilku déle, tak po skončení se spoluhráči ještě střílíme a pilujeme techniku,“ přiblížil klíč k úspěchu Novák, který si v aktuální sezoně vychutnal gólové oslavy už sedmkrát.

Ilustrační foto.
Tři víkendy po sobě dva zápasy. Hokejisté Komety se pořádně zapotí

Stejnou porci branek zaznamenal v šesti zápasech i útočník Tomáš Čožík. V sobotu třemi zásahy zajistil Ivančicím v krajském přeboru vítězství 4:2 nad Krumvířem. „Naposledy jsem se třikrát trefil před dvěma lety v Tišnově. I když jsem pár hattricků dal, pořád jsem moc rád, když se to povede,“ těšilo Čožíka.

Víkendový hattrick•Tomáš Čožík (Ivančice, celkem 7 branek)
• Radim Záruba (Moravská Slavia, celkem 5 branek)
• Zdeněk Michalec (Slatina, celkem 7 branek)
• Petr Lipčík (Hroznová Lhota, celkem 6 branek)
• Martin Švihálek (Soběšice, celkem 8 branek)
• Dominik Hevlín (Svratka Brno, celkem 3 branky)
• Daniel Liolias (Podolí u Brna, celkem 4 branky)
• Václav Novák (Veverská Bítýška, celkem 7 branek)
• Tomáš Kadlec (Kobeřice, celkem 3 branky)


Spoluhráči se u něj bezprostředně po utkání přihlásili o odměnu. „Už tam byla vypitá flaška a myslím, že jsme celkově vítězství v sobotu hned po zápase řádně oslavili,“ culil se devětatřicetiletý snajpr.

Hattrick si připsal i nejlepší střelec A skupiny I. B třídy Martin Švihálek, který dopomohl Soběšicím k jednoznačné výhře 7:2 nad celkem Vysočany – Šošůvka. „Martin přišel v létě a hraje výborně, je to obrovská posila,“ chválil Švihálka soběšický trenér Milan Macík.

Ten v sobotu po zranění útočníka Václava Rožce naskočil do druhého poločasu a připsal si dvě branky. „Kdyby byli všichni kluci zdraví, tak nehraji. Před rokem jsem onemocněl a do fotbalu se teprve znovu dostávám. Dělám si ale z kluků srandu, že nastoupím na dvacet minut a dám dva góly. Oni hrají pět zápasů a nedají nic,“ smál se soběšický lodivod.

Po utkání mu spoluhráči vraceli vtípky nazpět. „Spálil jsem dvě šance a kluci si ze mě hned dělali srandu, že jsem odmítl hattrick. Na konci jsem navíc dostal žlutou kartu za střelu po odpískání. Hned mě chtěli kasírovat za nesportovní chování,“ dodal. 

BOX - ilustrační foto.
Boxeři brněnského Knokautu začali vítězně, Procházka vyhrál hned při premiéře