Vyčítáte si hodně příležitost hlavně z 56. minuty, kdy jste střílel z malého vápna jen do náruče brankáře Tomáše Fryštáka?

Obránce mi šel do bloku, neměl jsem moc čas. V první chvíli jsem přemýšlel, že si vezmu míč na dva doteky, ale nešlo to, musel jsem střílet levou nohou. Bohužel to nebyla tak silná střela, aby nadělala brankáři problémy.

Hodně jste se do zápasu obul, šlo o váš nejlepší výkon v dresu Zbrojovky?

Nechám to asi na někom jiném, ať zhodnotí výkon. Samozřejmě jsem se podobně snažil hrát i zápasy předtím. Vždycky to nejde. Cítil jsem se dobře.

Pražané zažili lepší start do ligy, zarazilo vás, že nezúročili pohodu a hráli zataženě?

Chtěli jsme zjednodušit hru a sebrat si odražené balony. Hráli jsme hodně na Francise. (Koného – pozn. red.) Spoustu balonů podrží a naváže na sebe dva až tři protihráče. Proto to vypadalo, že je Bohemka zatažená. Pro ni asi bod z venku dobrý.

Zbrojovka Brno - Bohemians 1905
Tlak, ale bez gólu. Zbrojovka remizovala s Bohemians 0:0

Nakopla vás penalta, kterou chytil váš brankář Dušan Melichárek?

Vždy vám to zvedne sebevědomí, takže šlo o jeden z impulzů. Měl jsem poté dvě docela dobré příležitosti, Kráťa (Miloš Kratochvíl – pozn. red) skvěle vystřelil, ale do tyčky. Bylo spíš o smůle než o nějakém neumění. Stačilo pár centimetrů, aby míč zapadl do brány.

Cítili jste, že je pro vás utkání hodně psychicky náročné?

Nebylo to jednoduché, ale nechtěli jsme se v tom moc babrat. Soustředili jsme se na sebe, ani ne tak na soupeře.

Před utkáním jste se hlavně povzbuzovali a nebyla znát nepohoda?

Rozhodně. Vyříkali jsme si výsledky předtím i pohár, což byla ostuda. Pak jsme ale za tím udělali tlustou čáru a připravovali se na zápas s Bohemkou.

Zašli jste si na pivo, jak říkal trenér Habanec po pohárové prohře s Holicí?

Byli jsme na týmové večeři a dali jsme si jedno pivo…

Potřebuje tým podle vás posílit?

Neřekl bych, přípravu jsme měli slušnou. Samozřejmě první výsledky nás malinko dostali do nepohody. Každý hráč to jinak snáší, někdo je flegmatik, někdo si to víc bere. Od toho jsme v kabině my starší, abychom klukům pomohli. Teď už to bylo znát. Výkon je pozitivní.

Nechyběl jste ve skupince, která šla po utkání za diváky, šlo o nějaké vyříkávání?

Fanoušci říkali, že za námi stojí, že se jim výkon líbil a v dalším zápase budou při nás. Je to povzbuzující.

Hodnocení kouče Svatopluka Habance
„Snahu Tomáši Pilíkovi nemůžeme upřít od prvního zápasu. Teď byla přesnost výraznější než v minulých utkáních, není ještě tam, kde ho chceme mít, ale zlepšení je patrné.“