Vzhledem ke kárdům a pohybům v obou klubech to ale není překvapivý výsledek. Jen jeho výše trenéra hostů Martina Mašu mrzí. „Neměli jsme nijak přehnané ambice, ale o překvapení jsme se pokusit chtěli. Kluci věděli, co mají na bývalé ligové hráče hrát, ale na hřiště se jim to přenést nepodařilo,“ přiznal nový blanenský lodivod.

Třeba v hlídání Petra Švancary byli hosté nedůslední už při prvním útoku. Již ve třetí minutě bývalý zbrojovák předvedl svoji typickou zasekávačku na levé straně a jeho zpětnou přihrávku volný David Bednář bez problémů poslal do blanenské sítě. O deset minut později pak zužitkoval dlouhý pas za obranu Tomáš Sodomka.

Takže vyřešení hlavní zápletky zápasu přišlo velmi brzy. „Nedokázali jsme pokrývat nebezpečné situace v nebezpečných prostorech. Tišnov tu kvalitu momentálně má někde jinde než my. Hrát proti němu za stavu 0:2, to je problém pro každého, natož pro náš nezkušený tým. Takže potom se zápas víceméně jen dohrával. My jsme měli jen náznaky brejků, ale nedokázali jsme je dotáhnout do šancí,“ konstatoval Maša.

Ilustrační foto.
Most chce doma první výhru. Trenér vnímá ničivou sílu Blanenska

Sodomka pak do poločasu přidal třetí gól a hned po přestávce Švancara čtvrtý. Populární nejen fotbalový bavič přiznal, že od zápasu čekal víc. „Nebudu říkat, že Blansko nemám pořád rád, byl to moc krásný rok.

Postoupili jsme do třetí ligy. Jenže kluků, se kterými jsem tam hrál, je tam už málo, a tak už to pro mě nějaká srdeční záležitost není. Spíš mě hodně zklamali. Čekal jsem větší nasazení, větší odpor i kvalitu.

Prakticky celý zápas se hrálo na jednu branku a spíš jen před jejich velkým vápnem a v něm. Úplně to ztratilo náboj derby. Myslím si, že je to škoda. Kdyby se trochu víc snažili směrem dopředu, tak by to bylo skončilo třeba 6:2, ale a pro diváky by to bylo zajímavější,“ zhodnotil zápas Petr Švancara.

Reparát budou Blanenští skládat doma s Bzencem. Na žádost soupeře se bude hrát už v pátek 15. srpna od 17.00 hodin.

AFK Tišnov – FK Blansko 5:0

Poločas: 3:0. Branky: 4. Bednář, 13. a 26. Sodomka, 46. Švancara, 56. Schneider
Rozhodčí: Mayer – Gloser, Sedláček. ŽK: Krejčíř – Šmerda, Záleský, Pšikal
Diváků: 470
Tišnov: Kunický – Sedlo, Huška, Bubeníček, Žáček (81. Halas) - Pospíšil, Schneider, Bednář, Krejčíř (69. Grůza) – Sodomka, Švancara. Trenér: Zdeněk Valnoha.
Blansko: Záleský – Imramovský (83. Pačovský), Šplíchal, Feik, Škrabal – Kratochvíl, Bokůvka, Závodný, Pšikal, D. Šmerda (58. Chloupek) – Trtílek. Trenér: Martin Maša.

Tým Pivovar Černá Hora Blanensko.
Most dokráčel k pohodlné výhře nad oslabeným Blanenskem