Znojemský celek je čtyři zápasy před koncem soutěže nad propastí sestupu. Pokud chce bojovat o udržení, musí zbývající utkání vyhrát a doufat, že patnácté Novosedly nezískají ani bod. „Nikdo z nás nechce sestoupit, ale udržení je pouze v rovině teorie," řekl znojemský trenér Tomáš Pěnkava.

I přesto však znojemští fotbalisté nic nevzdávají. V prvním vzájemném zápase se Spartou bezbrankově remizovali a vědí, že nejsou bez šance na úspěch. „Určitě do Brna nejedeme prohrát a uděláme vše proto, abychom uhráli dobrý výsledek. Do sestavy zařadíme mladé kluky, kteří v příští sezoně zůstanou u nás. Chceme, aby se v krajském přeboru otrkali a získali další zkušenosti," dodal kouč.

Hráči Sparty si uvědomují, že Znojmo musí vyhrát. Podle Stehlíka však zápasovou taktiku oproti jiným utkáním nezmění. „Nebudeme vymýšlet nic speciálního. Chceme vyhrát a dát co nejvíc gólů. Rozhodně nezalezeme v deseti hráčích do vápna a nebudeme hrát na 0:0. Pokud Znojmo má nějakou šanci, bude chtít uspět," řekl gólman.

DAVID VONDRA