Včera absolvovali s týmem první trénink a do konce týdne by se mělo rozhodnout, jestli s nimi klub podepíše amatérské smlouvy.

„Dostali jsme na ně tip od pana Santariuse, jemuž prošli rukama snad všichni brazilští hráči, kteří v české lize působili. Tři dny budou trénovat s áčkem a pak se rozhodneme, jestli u nás zůstanou,“ uvedl Roman Pros, majoritní vlastník klubu.

Jedná se o mladé hráče bez zkušenosti s evropským fotbalem. Devatenáctiletý Maikel Daniel Costa je ofenzivní záložník a naposledy působil v klubu XV Piracicaba. O dva roky starší Elton Santiago dos Santos Lira je levý obránce, který hrál za tým Atlético Juventus Sao Paulo. V dorosteneckém věku však působil i ve slavném klubu Corinthians.

„Oba vypadají hodně fotbalově, hlavně ten levej bek se mi líbil,“ zhodnotil nové tváře kapitán týmu Jan Trousil. „Byl to ale lehčí trénink, víc se ukáže v příštích dvou dnech. Pak už to bude na trenérovi, jestli je bude chtít,“ dodal. Horší je to zatím s komunikací, protože oba Brazilci hovoří pouze portugalsky a jen velmi málo anglicky.

Trenér Uličný si ještě pamatuje pár portugalských slovíček z Olomouce, kde měl Melinha a Gaúcha, ale včera to zkoušel spíš anglicky. Daniel Costa a Elton Lira mají pět tréninků na to, aby kouče zaujali.

„Musí nám jednoznačně říct, že budou přínosem. Jinak nemáme zájem. Tady jde o miliony korun, které bychom za ně museli zaplatit,“ upozorňuje Pros.