Taková je prvoligová bilance fotbalistů 1. FC Brno po včerejší prohře 0:1 s Viktorií Plzeň. Téměř sedm tisíc diváků odcházelo zklamaných, přestože v prvním poločase mohli vidět velice dobrý výkon svého týmu. Jenže všechno změnila situace z jednačtyřicáté minuty. Plzeňský obránce Procházka nejdříve nejspíš fauloval domácího Doška a jeho následný přetažený centr skončil za zády překvapeného brankáře Lejsala.

„Nestřílel jsem, měl to být centr na vzdálenější tyč,“ přiznal po utkání Václav Procházka. „Já jsem to viděl jako faul hostujícího hráče, ale to je věc rozhodčího, jak to posoudí. Každopádně gólu hodně pomohlo chybné postavení našeho brankáře,“ okomentoval situaci brněnský trenér Petr Uličný. Přestože se mu po prohraném domácím zápase nemluvilo lehce, z utkání si odnesl i některá pozitivní zjištění. „Začátek zápasu se mi líbil, měli jsme tam dost dobrých kombinačních věcí. Bohužel nám chyběla přesnost v zakončení,“ narážel Uličný na šance Pacandy, Kaloudy, Střeštíka či Trousila.

Po trochu nešťastném inkasovaném gólu se však kombinační hra domácích rozpadla. „Ta chyba nás srazila dolů. Vpředu to pak už nebylo ono,“ konstatoval Uličný. „U některých hráčů, především těch mladších, se mi úplně nezdálo jejich nasazení. Už o přestávce jsem musel zvýšit hlas a budu to muset udělat znovu,“ dodal. Plzeňský kouč Stanislav Levý dobyl Brno podruhé během půl roku, na jaře tu jeho tým vyhrál 2:1.

„Jenže tehdy to byl jiný zápas. Poločas jsme byli tragičtí, což se teď nestalo. Myslím, že to byl oboustranně dobrý zápas s moderní hrou na jeden či dva doteky,“ pochvaloval si hostující trenér, jehož tým však dráždil domácí častým zdržováním a simulování. „Snažili jsme se hru kouskovat, ale nebylo to nic mimořádného,“ uvedl Levý.