V plánu přitom bylo ještě další kolo MSFL i divize, které se mělo hrát o nadcházejícím víkendu. „Řídící komise na doporučení STK (Sportovně-technická komise, pozn. red) rozhodla, že původně plánované šestnácté kolo se přesouvá na jaro. Nyní by se měly dohrát zápasy, které byly o víkendu odloženy,“ informuje sekretář řídící komise ČMFS pro Moravu Radek Šindelář.

Jedinou výjimkou je divizní zápas Žďár nad Sázavou – Líšeň. Brněnský tým totiž tuto sobotu čeká osmifinále Poháru ČMFS proti prvoligové Viktorii Žižkov. „Utkání Líšně ve Žďáře se bude hrát až 24. listopadu,“ potvrzuje Šindelář.

V MSFL byly o víkendu odloženy zápasy Znojmo – Břeclav, Brno B – Zábřeh, Lipová – Bystrc a Jihlava B – Mutěnice. V divizi kromě již zmíněného duelu Žďáru s Líšní ještě utkání Velké Meziříčí – Rousínov a Hrušovany – Havlíčkův Brod.

Předpověď počasí ale není nijak optimistická. „Stát se může cokoli. Spousta týmů už má možnost hrát na umělé trávě, ale třeba teď v neděli napadlo za dvě hodiny tolik sněhu, že se nedalo hrát ani na umělkách,“ přemýšlí Šimdelář.

Podobně jako řídící komise v Olomouci se rozhodl i výkonný výbor Jihomoravského krajského fotbalového svazu. Původně plánované 16. kolo krajského přeboru se přesune do jarní části. „A nyní se dohrají zápasy, které byly odloženy. Kromě dvou zápasů krajského přeboru je tu ještě dohrávka I. A třídy Veverská Bítýška – Jevišovice,“ potvrzuje sekretář jihomoravského KFS Josef Večeřa.

Také on by rád viděl v akci umělou trávu. „Veverská Bítýška by měla využít umělku na Komárově. Co se týká zápasů krajského přeboru, tak v Mikulově umělku mají, a Rosice se budeme snažit přesvědčit, aby zápas odehrály na některém z brněnských hřišť,“ dodává funkcionář.

Původně plánované 16. kolo MSFL a divize D se přesouvá na jaro.