„Je to pěkné, ale je to jen statistika. není důležité, kdo ty góly dá, hlavní je, že jsme vyhráli,“ říká Pacholík, který byl po celý podzim jedním z největších tahounů. Postaral se o rovnou polovinu gólů Dosty v MSFL. Šest jich dal, na další čtyři nahrál. „Docela se mi dařilo, šest gólů je dost. Jenže nejdůležitější jsou body a těch jsme měli mít víc, alespoň o tři nebo o pět,“ podotýká pětadvacetiletý středopolař.

Přesto je s podzimem nakonec spokojen. „V závěru jsme docela zabrali a alespoň trochu to napravili. Zbytečně jsme totiž ztráceli na hřištích soupeřů. Zlín, Jihlava, tam jsme určitě měli na to bodovat,“ myslí si.

Bystrc budovala po nepříjemné korupční aféře a pádu do třetí ligy úplně nový tým. „Bylo to znát, především v úvodu. Ale myslím, že když se mužstvo sehraje, může na jaře hrát ještě lépe,“ podotýká Pacholík.

Zápas v Lipové pro něj byl možná posledním představením v zeleném dresu. Hostování v Bystrci Pacholíkovi končí. „Zatím jsem to s nikým neprobíral, ale asi se vrátím do Jihlavy. Mám tam ještě na rok smlouvu. Pokusím se prosadit do áčka,“ plánuje.

Třetiligové angažmá ale rozhodně nebral jako krok zpátky. „To vůbec ne. Byl jsem rád, že konečně pravidelně hraju. V Jihlavě jsem poslední dva, tři roky většinou jenom střídal nebo hrál za béčko, chyběl mi zápasový rytmus. Navíc byla v Bystrci skvělá parta, líbilo se mi tam,“ pochvaluje si půlrok strávený v brněnském týmu.

U Svratky se vžil do nové role ofenzivního záložníka. „Dřív jsem hrál spíš defenzivního, nyní jsem měl jiné úkoly. Doma jsme hráli většinou systémem 3–4–3 a já jsem byl jakýmsi volným hráčem, docela mě to bavilo. Snad jsem splnil očekávání, které v Bystrci měli. I když individuální výkony můžou být vždycky lepší,“ říká fotbalista, který v dresu Jihlavy nasbíral i čtrnáct startů v nejvyšší soutěži.

V Bystrci se Pacholíkovi dařilo, ale nevyhnulo se mu ani zranění. „Kvůli zádům jsem nemohl hrát dva zápasy, nebylo to příjemné,“ říká. Nestihl kvůli němu utkání s jihlavskou rezervou. „To mě dost štvalo. Poprvé za šest let jsem hrál někde jinde než v Jihlavě. A zrovna zápas, na který jsem se nejvíc těšil, jsem prošvihl,“ uzavírá Michal Pacholík.