Holka evidentně nadchlo zázemí vedoucího celku ukrajinské ligy, s nímž se včera osobně seznámil.

„Jsem spokojený nejen se smlouvou, ale i se vším, co jsem tady viděl. Klub pracuje na vysoké úrovni a nabízí skvělé podmínky a zázemí. Velmi důležité pro mě bylo, že má také vysoké sportovní ambice. Chce vyhrát domácí ligu a hrát Ligu mistrů. Věřím, že se nám to podaří,” těší se jedenadvacetiletý záložník.

Přitom ještě před rokem se přestupu na Východ bránil a nabídka Lokomotivu Moskva jej nechávala v klidu. „Mým snem je anglická liga. Na Východ mě to moc netáhne,“ tvrdil tehdy.
Druhé volání z postsovětského regionu už vyslyšel. Důležitý pro něj byl i pohovor s trenérem Olegem Protasovem, bývalým vynikajícím útočníkem.

„Říkal mi, že mě viděl ve více zápasech, a proto si mě vytipoval. Počítá prý se mnou do základní sestavy, ale já dobře vím, že tak jednoduché to mít nebudu a místo si musím vybojovat,” uvědomuje si Holek.

Podle informací Deníku by se měla přestupová částka blížit dvěma milionům eur. „Jsme rádi, že se nám podařilo jednání dotáhnout do konce. Za Holka teď chceme sehnat adekvátní náhradu,“ slibuje klubový šéf Roman Pros.