Úkol byl splněn. Brňané nepředvedli doma proti Kladnu žádný oslnivý výkon, ale tři body se počítají. K zajímavým prémiím od vedení klubu už chybí hráčům jen poslední krok. Vyhrát i za týden v Příbrami.

Klíčovým momentem zápasu bylo vyloučení kladenského Strnada po souboji se Zelenkou, k němuž došlo ke konci první půle. „Od začátku jsem věděl, že půjde do mě a ne do balonu. Obránci to občas dělají, ale toto muselo vypadat docela ošklivě. Trefil mě do spánku a ze začátku jsem myslel, že jsem v prd..,“ poznamenal Luděk Zelenka, jenž se však nakonec docela rychle otřepal.

Ani hra v přesilovce však nebyla tak jednoduchá. Kladno se bránilo zuby nehty a ve slunečném počasí rychle ubývaly síly. „Byli hodně zatažení a my jsme se nedokázali dostat před branku. V tom vedru to bylo celé takové unavené,“ připustil Patrik Siegl.

Nejlépe se s obranou hostí dokázal vypořádat tvořivý Pacanda, který nastoupil na jaře poprvé v základní sestavě a pro Pavlíkovu branku byl největším nebezpečím.

Když ho kouč Mazura v 70. minutě střídal, diváci okamžitě spustili hromové „Mazura ven!“. Jenže neoprávněně. „Myslíte, že bych střídal nejlepšího hráče na hřišti? Paciho chytaly křeče, už nemohl,“ vysvětloval novinářům brněnský trenér.

Toto střídání ovšem mělo svůj efekt. Útočník Vrána byl na hřišti jen pár minut, když se dokázal po závaru před brankou prosadit k odraženému míči a hlavou zařídil vítězství domácího mužstva.

Kladnu už prakticky o nic nešlo, ale přesto byl trenér Miroslav Koubek zklamaný. „Mohli jsme ze zápasu vytěžit víc. Z kluků byla znát uvolněnost po vydařené sezoně, odehráli jsme dobrý zápas. Vyloučení mě trochu překvapilo, já to viděl jako běžný souboj,“ zhodnotil utkání.

Domácí kouč Mazura byl při řadě absencí i s hubenou výhrou spokojený. „V záloze jsme měli mladé kluky, navíc dost hráčů nastoupilo na netradičních postech. Za tři body musíme být rádi,“ dodal s povděkem.