„Trénujeme jednou denně, zatím se zaměřujeme na všeobecnou fyzickou kondici,“ hlásí líšeňský kouč Bohumil Smrček. Jeho tým se ale možná na jaře bude muset obejít bez trojice dosavadních opor. „Někteří hráči dostali nabídky z vyšších soutěží, a my jsme jim samozřejmě nebránili,“ informuje Smrček.

Modrý líšeňský dres už asi nebude oblékat útočník Pavel Outrata. Muže, jenž se nesmazatelně zapsal do dějin brněnského klubu dvěma góly při pohárovém postupu přes Slavii Praha, zkouší třetiligová Bystrc.

Ta testovala i obránce Radima Vlčka. „Ale teď je na testech v Olomouci, trénuje tam s rezervou,“ podotýká líšeňský kouč Smrček. Do Břeclavi zase nejspíš zamíří talentovaný obránce Pavel Ryšánek.

A v kolonce příchodů se žádné jméno neobjevilo. „Budou hrát ti, kteří doposud nehráli. Musí ukázat, že na to mají, je to pro ně velká šance. Kádr na to máme dost široký,“ myslí si Smrček, který má nyní k dispozici dvacítku fotbalistů.

Líšeň se chystá koncem února na soustředění do Uherského Brodu, nyní využívá vlastní umělé trávy. „Je to velká výhoda, můžeme už do kondiční přípravy zapojit míč,“ usmívá se charizmatický trenér.

Právě na umělé trávě se v sobotu rozbíhá zimní přípravný turnaj. Kromě domácí Líšně a dalších tří divizních týmů se jej zúčastní i tři účastníci MSFL: Bystrc, Brno B a Znojmo. „Určitě bude mít dobrou úroveň, pro nás je to ideální,“ uzavírá Smrček