Ještě v loňské podzimní sezóně patřila Mokrá ke štikám jihomoravského krajského přeboru. Ale teď kráčí od porážky k porážce.
Důvod? Po jarní sezóně od mužstva odešel trenér Rostislav Václavíček a následovaly jej i opory týmu. „Už na jaře měl tým mírně klesající výkonnost a po odchodu zkušených hráčů nastupuje příliš mladý a nezkušený tým,“ vidí příčinu vysokých porážek sekretář klubu Vlastimil Boudný.

Přesto v Mokré doufají v lepší zítřky. „V začátku soutěže jsme měli i těžký los, soupeři byly nad síly našich mladíků. Zápas od zápasu se však naše výkony lepší a tak nehážeme předčasně flintu do žita, boj o záchranu nevzdáváme,“ rozhodně dodává Boudný.
Neveselo je i Doubravníku o soutěž níž. Ještě v předminulé sezoně šestý tým nejvyšší krajské soutěže se oklepává z dvouciferných debaklů v I. A třídě.
„V minulé sezoně se nám nepovedly některé nákupy, od té doby nebyla v týmu dobrá atmosféra a výkony šly dolů,“ přemýšlí sekretář SK FC Doubravník Michal Vejpustek.

Někdejšího účastníka krajského přeboru Vysočiny navíc trápí vysoké disciplinární tresty. „Sedm hráčů, kteří by hráli v základní sestavě, má distanc. Další jsou zranění. Nemáme rezervu ani dorost, nemáme koho stavět, je zázrak, že jsme zatím pokaždé dali dohromady jedenáct lidí,“ dodává funkcionář. Z Doubravníka navíc před sezonou odešlo několik opor.

A východisko z krize? „Pomůže jenom zázrak. Sezona je ještě dlouhá a stát se může cokoli, ale tohle je opravdu moc,“ uzavírá Vejpustek.