Lepší úvod si Bohuničtí nemohli přát. Už ve druhé minutě doletěl do pokutového území zleva centr a nekrytý Petr Švancara u vzdálenější tyče zblízka pohotově přivedl domácí do vedení. Na rychlou změnu stavu reagovali lépe hosté. Nebezpečnou střelu Lukáše Martínka tečovali obránci na roh a po dalším zastavila míč v cestě do sítě tyčka. V krkolomné pozici dorážel kolenem Josef Dračka.

Pro boskovického stopera to byla jedna z posledních akcí, protože pro zdravotní potíže musel po necelé půlhodině ze hřiště. „Před zápasem nám vypadli ze sestavy Živný a Havlíček, v utkání pak Dračka a Václavek, takže na hřišti jsme potom měli pět dorostenců. Tomu jsme podřídili taktiku. Chtěli jsme hrát na rychlé brejky, něco mezi Lanžhotem a Ráječkem, a chtěli jsme pokrýt Lacka a Švancaru. To se nám, myslím, podařilo a je škoda, že jsme v první půlce lépe nevyužili své šance,“ řekl po zápase s bodem spokojený trenér hostů Milan Strya.

Olomoučtí fotbalisté (v modrém) v celostatní Superlize malého fotbalu s Blanenskem.
Olomouc stoupá tabulkou, ale musí zastavit smrtící tandem Blanenska

Ve fotbalově zajímavější a herně vyrovnané první části ale měly šance obě strany. Za domácí dvakrát zahrozil Michal Šembera, krásnou střelu Ivana Lacka do šibenice bravurně vyrazil nad břevno brankář Jindřich Bednář. Největší příležitost měl ve čtyřicáté minutě zezadu nabíhající obránce Jaroslav Čermák, který šel zprava sám na Bednáře, ale jeho střela na zadní tyč byla nepřesná.
Podle nepsaného fotbalového pravidla nedáš – dostaneš na sebe trest nenechal dlouho čekat. Aktivní Antonín Preč napřáhl z pětadvaceti metrů a brankář Robert Dang se po míči pod břevnem natahoval marně.

Druhý poločas už na domácí lavičce nebyl trenér Karel Jarůšek a pokyny na hřiště posílali asistenti Zdeněk Škrabal a Lubomír Kučerňák. Domácí hráči si už dokázali vypracovat územní převahu, ale šancí, tedy těch vyložených, se z ní neurodilo moc. V pokutovém území Boskovic to několikrát vřelo, ale nikdo v červených domácích dresech nedokázal dotlačit balón za brankovou čáru mezi tyčemi. A když se to v nastaveném čase nepovedlo ani střelci prvního gólu Švancarovi, odvezli si hosté kýžený bod. „V této sestavě jsme sem ani pro nic jiného jet nemohli. V posledních patnácti minutách už jsme dokonce neměli na hřišti žádného hlavičkáře, ale naštěstí jsme koncovku přežili. I tu Švancarovu šanci v nastavení. Pro mužstvo je bod cenný, ale pro klub ještě cennější zkušenosti, které si z takového zápasu mohli odnést naši mladí hráči,“ těšil se po utkání Strya.

„Škoda mé střely, ale gólman tam byl včas. My jsme po prvním gólu přestali hrát. Soupeř začal víc držet balon a my jsme na jeho hru nedokázali dost dobře reagovat. A hlavně nám dali nepříjemný gól do šanty. Za stavu 1:0 jsme měli proměnit nějakou ze svých šancí a pak by hosté asi těžko uhrávali bod,“ vystihl jednu příčin závěrečné remízy někdejší hráč Zbrojovky Ivan Lacko.

Tatran Bohunice – FC Boskovice 1:1Poločas: 1:1. Branky: 2. Švancara – 43. Preč. Rozhodčí: Štipčák – Tichánek, Vinklárek. DS: Toman. ŽK: Masařík, Švancara, Lacko, Král – Horák, Martínek. Diváků: 112.
Bohunice: Dang – Čermák, Král, Masařík, Chlup – Pavlík (55. Mach), Fiala, Lacko, Šembera (71. Hanusek) – Burčík, Švancara. Trenér: Karel Jarůšek.
Boskovice: Bednář – Horák, Václavek (73. Fiala), Dračka (28. Fegura), Müller – Preč, Novák, Cichra, Martínek, Hlaváček (88. Přikryl) – Stara. Trenér: Milan Strya.

Kapitán mužstva Březiny Adam Kozel.
Sportovní cesta je čestnější, říká o postupu do krajské ligy kapitán Březiny