Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Fotbalisté Zbrojovky při vaření: cibuli nejrychleji krájí Zavadil

Brno /FOTOGALERIE/ – Je to tekutý dusík, rozkousni a pak vyfoukni, nabádá šéfkuchař Pavla Zavadila. Zdá se, že v tu chvíli dlouhovlasý fotbalista lituje své pozice kapitána, kvůli které si jej muž v rondonu vybírá. Scéna se odehrává ve čtvrtek krátce po poledni v gastronomickém centru Kuliner plus v Moravanech u Brna.

22.10.2015 2
SDÍLEJ:

Fotbalisté Zbrojovky si užili kuchařský teambuilding před nedělním duelem s mistrovskou Plzní.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Fotbalisté Zbrojovky si užívají kuchařský teambuilding před nedělním duelem s mistrovskou Plzní. „Doufám, že ji potrápíme aspoň tak jako vaření nás," povídá záložník Matúš Lacko. „Je to zpestření, kabina se stmelí, což potřebuje každý tým," dodává.

Šéfkuchař Tomáš Levý představuje hráčům i trenérům také moderní gastronomii a v tekutém dusíku připravuje rakytníkovou zmrzlinu. Zprvu vyděšený Zavadil po ochutnání a vydechnutí dává najevo, že mu dezert chutná. „S ničím takovým jsem se nikdy nesetkal," kroutí hlavou asistent kouče Michal Šmarda, vyučený kuchař. „Jenže to bylo před dvaceti lety. Vybavení kuchyně je úplně někde jinde. Dřív jsme čistili klasické hořáky škrabkou, dnes se jenom setře deska," porovnává.

Výuka začíná předkrmem, z prvotního leknutí kuchaři hned prvoligové hráče vyvedou. Už pouze dolaďují předem připravené ingredience. K prvnímu chodu opečou anglický muffin. „Kluci nám tady pomohli a bylo to fajn. Já doma moc nevařím, mám šikovnou manželku, která to umí moc dobře," sděluje záložník Lukáš Zoubele.

K hlavnímu jídlu tým čeká kuřecí supreme, připravované s kůží i kostí. Kuchaři rozdávají přísady i ve vaničkách. „My už máme vaničku," směje se brankář Dušan Melichárek a plácá po břichu Zavadila. „Na Dolíkovi je vidět, že má dvě děti," hodnotí zase kuchařské umění Martina Doležala trenér brankářů Luboš Přibyl.

Lektor si v kuchyni pochvaluje především výkony slovenských hráčů, velmi aktivně se zapojují Miroslav Keresteš s Lackem. „Miluji vaření, v kuchyni sice hlavně asistuji své přítelkyni, ale nebojím se žádného jídla. Naučím se cokoli, recept si přečtu na internetu," hlásí Lacko.

Právě ten se pouští do vložené soutěže v krájení cibule na rychlost, kde se poměří s Petrem Buchtou a Zavadilem. Vítězí kapitán. „Pavel musel vyhrát," culí se. „Doma krájím cibuli jiným stylem, jsem pomalejší a opatrnější, aspoň jsem se naučil nový trik," dodává Lacko. „U všech hráčů bych tohle neriskoval, přece jen je liga v plném proudu," podotýká s nadsázkou Levý.

Přibližně po dvou hodinách a lehkém obědě míří fotbalisté vstříc odpolednímu tréninku. „Všichni jsou šikovní a vypadá to, že se dobře baví. Snad z toho měli tak dobrý pocit jako já," uzavírá jejich vystoupení šéfkuchař.

Fotbalové menupředkrm: losos uzený na bukových pilinách s wasabi majonézou, domácí anglický muffin
hlavní chod: supreme z farmářského kuřete, lanýžová kaše a římský salát se zálivkou vinaigrette
dezert: rakytníková zmrzlina připravovaný v tekutém dusíku, čokoládová hlína a mátový olej
místo: Gastronomické centrum Kuliner plus v Moravanech u Brna připravuje kurzy vaření a semináře pro amatéry i profesionály, jako hosty pravidelně zve i zvučné šéfkuchaře z celé České republiky

Autor: Jaroslav Kára

22.10.2015 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:
Ilustrační foto.

V minulém režimu odmítli jít na vojnu. Vrchní soud přehodnotil vinu šesti mužů

Žáci 1.A ze ZŠ ve Zbýšově s paní učitelkou Marcelou Bartošovou.

NAŠI PRVŇÁČCI: školáci z Neslovic, Ostrovačic, Tetčic, Tišnova a Zbýšova

Dvanáct volebních lídrů ve dvanácti rozhovorech: čtěte Deník Rovnost

Jižní Morava - Existuje celkem dvanáct politických uskupení, které mají reálnou šanci dosáhnout na tříprocentní volební výsledek. Tedy kdyby letošní parlamentní volby byly jen na jihu Moravy. Alespoň to tvrdí poslední předvolební průzkum preferencí, které exkluzivně pro Deník připravila firma SANEP.

Hasiči nacvičovali záchranu zaklíněného člověka. Zpod trolejbusu z kovošrotu

Brno - Zvedání několikatunového trolejbusu si vyzkoušeli hasiči v brněnském kovošrotu. Pracovníci všech směn ze stanic Brno-město si tak nacvičili náročnou činnost. Rychlost jejich zásahu totiž jednou může zachránit lidské životy.

VOLEBNÍ ONLINE: Ptejte se lídra KDU-ČSL a poslance Jiřího Miholy

Jižní Morava – Jiří Mihola je lídr jihomoravské kandidátky KDU-ČSL pro volby do poslanecké sněmovny. Ve čtvrtek od 11 do 12 hodin odpoví na dotazy čtenářů na www.rovnost.cz.

VOLEBNÍ ONLINE: Do koalice s Babišem nikdy nepůjdeme, uvedla Krutáková

Jižní Morava /VOLEBNÍ ONLINE ROZHOVOR/ - Jana Krutáková je lídryní jihomoravské kandidátky hnutí Starostů a nezávislých pro volby do poslanecké sněmovny. Ve středu od 13 do 14 hodin odpovídala na dotazy čtenářů na www.brnenskydenik.cz.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení