Právě Baník si první šanci vytvořil hned v úvodní minutě, útočník Ľubomír Urgela svojí střelu z voleje poslal pouze do náruče brankáře Jiřího Dolečka. V další možnosti se zjevil právě ex-znojemský Pokorný, hlavou ale mířil mimo. Ve čtrnácté minutě se už hosté radovali z branky, záložník Lukáš Lupták obdržel přesnou přihrávku za obranu Znojma a v samostatném úniku zamířil k bližší tyči. „Nastoupili jsme do zápasu rozpačitě. Hráči měli ze soupeře zbytečně velký respekt. Navíc se nám nedařilo držet míč, když jsme jej konečně vybojovali, tak jsme jej zase hned ztratili. To nám už v prvním poločase vzalo mnoho sil a v útoku jsme pak nedotahovali šance do konce,“ uvedl znojemský trenér Radim Kučera.

Znojemští se k ohrožení ostravské brány prakticky nedostávali, naopak ostravští Tomáš Mičola a Jakub Malý mohli náskok zvýšit, Doleček vždy dobře zasáhl. V jednatřicáté minutě však rozehrávali domácí přímý kop, k exekuci se postavil chorvatský záložník Stijepo Njire a přesně mířenou střelou srovnal.

Ostravský tým mohl ještě do konce první půle strhnout vedení opět na svoji stranu, v těžko uvěřitelné situaci však jeho hráči selhali. Tři fotbalisté Baníku šli sami na brankáře Znojma, Lupták si mohl vybrat, zda přihraje na pravou či levou stranu, přesto volil střelu, kterou dokázal vyběhnutý Doleček vyrazit ke svému spoluhráči. „V té situaci mi nebylo vůbec dobře. Zůstal jsem tam úplně sám na tři hráče. Naštěstí si to ten hráč špatně kopl, takže jsem mu skočil pod nohy,“ poznamenal k málo vídané situaci Doleček.

Druhá půle začala pokusy ostravského Tomáš Hučka a znojemského Jana Javůrka, druhý jmenovaný byl gólu blíž, jeho střela ze střední vzdálenosti minula levou tyč. Hostující tým měl míč více na kopačkách, avšak druhý gól se mu nedařilo vstřelit, blízko mu byl střídající Karol Mondek, kterému chyběl k zakončení krok, a Pokorný, jenž hlavičkoval nad znojemskou svatyni.

Po zaváhání Javůrka se musel opět činit Doleček, jemuž mohli spoluhráči hodně děkovat za bodový zisk. „Nemůžeme říkat, že jsme spokojeni s bodem. Ale vzhledem k tomu, v jaké jsme byli situaci a jak jsme dávali sestavu dohromady pár dnů před utkáním, musíme bod brát. Kluci odevzdali maximum, nemůžu jim nic říct,“ chválil své svěřence trenér Ostravy Vlastimil Petržela.

Gólman Znojma byl v pozoru i osm minut před koncem, kdy se do šance dostal Mondek, jenž přízemní střelu poslal jen do brankáře. Rozhodnutí mohlo padnout v osmaosmdesátí minutě, ve které Urgela hlavou sice překonal strážce domácí svatyně, jenže míč zastavilo břevno. Oba soupeři si tak na úvod sezóny rozdělili po jednom bodu.