Po vítězství brněnských dorostenců v poháru jihomoravského hejtmana se o stejný kousek pokusí i fotbalistky 1. FC Brno v třetím ročníku UMBRO cupu. Brněnské hráčky by dnes rády zopakovaly triumf z minulého ročníku.

„Obhajovat úspěch je ve fotbale vždycky těžší než ho získat. Přesto se o to pokusíme,“ tvrdí brněnský kouč Miloslav Veselý.

Letošní ročník kvalitně obsazeného klání zaznamenává dvě podstatné novinky. Jednak se stěhuje z nové haly do staré, navíc se poprvé uskuteční mezi mantinely.

„Máme několik zraněných a nemocných hráček. Uvidíme, zda se některá z nich stihne vyléčit. Každopádně budou v nominaci dvě brankářky a do pole tři čtveřice,“ přibližuje Veselý.

V základní skupině se pořádající 1.FC Brno střetne s mistryněmi republiky z pražské Sparty a dvěma slovenskými týmy. „Bude to jistě zajímavá konfrontace české a slovenské ženské kopané,“ těší se trenér Brňanek.

Do semifinále postoupí dva nejlepší celky z obou skupin. „To je náš základní cíl. Pak už to bude určitě i trochu o štěstí,“ upozorňje brankářka Jaroslava Lorencová. Stejného názoru je i její trenér. „Budu spokojený s postupem mezi nejlepší čtyři a ziskem třetího místa,“ uzavírá Veselý.