Nejprve Pohár České pošty, potom kondiční blok zakončený přípravným duelem a pak ladění na ligový duel. Třítýdenní reprezentační pauza nejvyšší české soutěže bude v obou jihomoravských fotbalových táborech vypadat obdobně.

Zbrojovka i 1. SC Znojmo vyhlíží přestávku také k vyprázdnění marodky. „Pauzu vítám, snad se nám v ní podaří vyléčit některé zraněné hráče. Už s námi nejspíš začne Pavel Zavadil, který se potýkal s nepříjemným zraněním zad," povídá brněnský trenér Václav Kotal.

Na dlouhém seznamu zraněných hráčů Zbrojovky jsou dlouhodobě Kaščák, Sus, Traoré a na tři až čtyři týdny přibyl také stoper Schuster s natrženou chrupavkou v koleni. I přes 26 minut trvající odskok v utkání se Slováckem na ní zůstává také Mezlík.

Třicetiletého ofenzivního záložníka na marodku vrátila špatná diagnóza. „Původně si lékaři mysleli, že mám jen natržený vaz v levém kotníku, jenže jsem si ho přetrhl. Návrat jsem uspěchal, šel jsem přes bolest a nevím, kdy se vrátím," mrzí Pavla Mezlíka.

ZBROJOVKA BRNO
Sobota 5. října v Praze: pohár s Viktorií Žižkov (14.00)

Pátek 11. října v Senici: příprava se Senicou (16.00)

1. SC ZNOJMO
Sobota 5. října ve Znojmě: pohár se Spartou Praha (15.30)

Čtvrtek 10. října v Trnavě: příprava s Trnavou (16.00)

Také Znojmo řeší po premiérovém vítězství v nejvyšší soutěži nepříjemnou starost. Po odchodu Marka Heinze nejspíš přišlo o dalšího forvarda. Střelec vítězné branky proti Mladé Boleslavi Václav Vašíček si natrhl zadní stehenní sval. „Obávám se, že tři týdny nebudou stačit, možná jich bude potřebovat až šest," lituje znojemský trenér Leoš Kalvoda, který stále nemůže počítat ani s Hříbkem.

Už v sobotním úvodním osmifinále poháru ve Znojmě proti Spartě musejí otestovat jiné útočné varianty. „Na hrotu mohou hrát Crnkič, Reljič nebo Okleštěk, ale ani jeden neměří sto devadesát centimetrů. Vašek nám bude chybět," přiznává Kalvoda.

V příštím týdnu budou obě mužstva pracovat především na fyzické kondici. „Nedokážeme stanovenou taktiku držet devadesát minut. S Duklou, Znojmem i Olomoucí jsme plnili úkoly jen první poločas, ve druhém to nebylo ono. Důvod může být menší kvalita střídajících hráčů nebo také nedostatečná kondice," upozorňuje Kotal.

Na důležitý prvoligový souboj s Teplicemi už pomůže třinácté Zbrojovce stoper Pavel Košťál. „Je to zkušený hráč, ale dlouho nehrál. Rád ho vyzkouším v poháru se Žižkovem, ale ještě čekáme na transferkartu z Německa," hlásí brněnský trenér na adresu obránce, který naposledy hrál v německém Rostocku.

Na stvrzení přestupu stopera Martina Hudce z německého Osnabrücku zase čeká poslední Znojmo. „Doufám, že se vyřídí do ligového utkání v Ostravě," přeje si Kalvoda.