„Věděl jsem, že vzájemné souboje pro mě budou speciální. Že to vyšlo hned na začátek, je docela paradox," usmál se Pernica.

Zatímco Hrubý se do Jablonce dostal oklikou přes bystrckou Dostu a Znojmo, Pernica v dospělém fotbale jiný klub nepoznal. „Je to zvláštní, v Brně jsem strávil čtrnáct let. S kluky jsem skoro denně v kontaktu, teď budu proti nim," přemýšlel čtyřiadvacetiletý zadák o pocitech, které ho přepadnou v sobotu od pěti hodin odpoledne.

Slovácká čtyřka

Nejpočetnější kolonie bývalých brněnských fotbalistů čeká na Zbrojovku v dresu Slovácka. Libora Doška, Radka Mezlíka a Martina Kuncla doplnil v létě Luboš Kalouda, jenž se týmu z Uherského Hradiště upsal po odchodu z pražské Dukly. „Díky tomu, že budu hrát na Moravě a pocházím z vesnice, tak je to pro mé kamarády výhoda. Už jsem zaslechl hlasy, že mě můžou vidět každých čtrnáct dnů. Když jsem hrál v Dukle, tak se na zápasy moc nedostali," liboval si bývalý fotbalista CSKA Moskva.

Slovácko přijede do Brna 2. listopadu i s čerstvým „ženáčem" Kunclem. „Jestli se tím pro mě něco změní? Věřím, že ne, i když Kordič (Michal Kordula – pozn. red.) mě strašil, že fotbalista je rok po svatbě a rok po narození dítěte nepoužitelný. Doufám, že to nebude můj případ," žertoval třicetiletý Kuncl.

Do nejvyšší české soutěže se po půlroční anabázi v Kayserisporu vrátil také brněnský rodák Ondřej Vaněk, který podepsal kontrakt s plzeňskou Viktorií. Očekává se, že by se měl přetahovat o mistrovský titul s pražskou Spartou, jejíž dres hájí další brněnští odchovanci Lukáš Mareček a Mario Holek. „Zahraničního angažmá nelituju, ale po turecké zkušenosti jsem chtěl do týmu s velkými ambicemi. Můj sen je hrát o titul, uspět v evropských pohárech. Věřím, že k těmto cílům mohu Viktorii pomoct," hlásil Vaněk cíle pro novou sezonu. Plzeň se na stadionu v Srbské ulici představí 28. října.