Útočník Martin Doležal v devadesáté minutě hlavičkoval, balon trefil žolíka Danyho Chigoua do stehna a Brno srovnalo na 1:1. „Zaplaťpánbůh za tu šmudlu," oddechl si dvaadvacetiletý hráč. Zároveň věděl, že Zbrojovka v honbě za postupem zaostala.

Zachránili jste bod, jenže proti poslednímu týmu tabulky, se s ním asi nesmíříte…

Je to ztráta. Pokud chceme postoupit, takové zápasy musíme zvládnout. Kdybychom dali na začátku šanci, asi by se utkání vyvíjelo jinak. Ve druhém poločase jsme dostali gól a trápili se. Rozchytali jsme brankáře, pak jsme naštěstí v devadesáté minutě dali alespoň tu šmudlu.

Začali jste dobře, proč jste pak polevili?

Nevím, asi jsme neplnili taktické pokyny, které jsme od trenéra dostali. Měli jsme zachytávat jejich mladé a rychlé hráče. Přehrávali nás. Zbytečně jsme nakopávali míče, ale odražené balony jsme neměli, protože jsme byli daleko.

Ukázalo se, že zápasy s outsidery můžou být nejtěžší?

Určitě. Sparta je sice poslední, ale ti mladí se chtějí ukázat, a je to proti nim složité.

Je důležité pro sebevědomí týmu, že jste alespoň prodloužili šňůru bez porážky na dvanáct zápasů?

Jsme rádi, že nám to spadlo ke konci. Měli jsme víc šancí, které jsme mohli řešit líp. Nebylo nám přáno. Asi by nás mrzelo, kdyby postup nevyšel, když už máme takovou šňůru. Raději o tom nemluvíme.

Bojujete o čelo tabulky, sledujete na dálku i výsledky ostatních kandidátů na postup?

Soustředíme se sami na sebe, ať se zbytečně nedostáváme pod tlak. Chtěli jsme vyhrát, bohužel to nevyšlo. Musíme jet pro tři body do Zlína a doma porazit Jihlavu.

Oba duely jsou na programu v tomto týdnu. Je klíčový?

Jednoznačně.

Čím si vysvětlujete jarní vzpruhu Zbrojovky?

Zkvalitnil se kádr. Přišel Pavel Mezlík. Ofenzivní hráči jsme se dobře sehráli. Tým se stabilizoval a v zimní přípravě jsme si sedli.