Do dalších vyřazovacích bojů postupují hosté, na postup se ale nadřeli. „Brno dobře vstoupilo do druhého poločasu a chtělo nás dotáhnout, ale nám se dařilo zápas kontrolovat. Mrzí mě, že jsme nepřidali druhý gól, ale hráli jsme důrazně a takticky to dotáhli až do konce. Domácí ukázali kvalitu. Bylo vidět, že nedávno hráli první ligu,“ uvedl trenér Liberce Zsolt Hornyák.

Fotbalisté Zbrojovky nastoupili poprvé v sezoně proti týmu z nejvyšší soutěže. „Bylo to vidět. Měli vyšší sebevědomí než ostatní soupeři. Jejich obrana byla konsolidovaná a těžko jsme se do ní dostávali,“ ocenil pohárové konkurenty forvard Zbrojovky Martin Zikl.

Jeho spoluhráči si ani nezapotili dresy, když se míče ještě v první minutě ujal hostující Jan Mikula. Šestadvacetiletý bek na pravém křídle obešel dva domácí hráče a naservíroval míč Petru Ševčíkovi, který překonal brankáře.

Přichystal (vlevo) při zápase s Malým z Otrokovic.
Líšeň vzkvétá a vévodí třetí lize. Pomáhá kanonýr ze Zbrojovky Přichystal

Zbrojovka se ale oklepala okamžitě a diváci tak viděli vyrovnaný zápas s šancemi na obou stranách. „Postupně jsme se soupeři vyrovnali jak ve hře, tak v soubojích a rychlosti. Hráče jsem pochválil za druhý poločas,“ zmínil trenér Zbrojovky Pavel Šustr.

Brňanům v ofenzivě scházel kanonýr Lukáš Magera. Kapitán Zbrojovky na trávník nevyběhl a neseděl ani mezi náhradníky. „Lukáš má problémy s přitahovačem stehna a nebyl ani na tréninku. Je to citelná ztráta,“ uzavřel zmínkou o trablech lídra týmu Šustr.

Zbrojovka Brno - Liberec 0:1 (0:1)

Branka: 1. Ševčík. Rozhodčí: Proske – Kotík, Boček. Žluté karty: Růsek, 43. Bartolomeu, 71. Eismann – 56. Potočný, 71. Mikula, 73. Ševčík, 90. Karafiát. Diváci: 2190.
Zbrojovka: Halouska – Vraštil, Pavlík, Kryštůfek, Eismann (C) – Štepanovský (65. Jambor), Krejčí, Růsek, Kříž (76. Bariš), Bartolomeu – Zikl (82. Sedlák).
Liberec: Nguyen – Kerbr, Karafiát, Kačaraba, Mikula – Pešek (83. Koscelník), Ševčík (89. Nešický), Oskar, Breite (C), Potočný – Mashike (72. Oršula).

JAROSLAV GALBA

Ilustrační foto
Gurmánské speciality k fotbalu? V Hodoníně grilovaná klobása, v Únanově cigáro