Jeho svěřenci zvítězili na hřišti třetiligového nováčka 3:0. „Zápas mi ukázal jednu velice jasnou a důležitou věc – tým si zvykl na rychlou přechodovou fázi. Neříkám nic proti úspěšnému umístění z minulé sezony, ale chci hrát větší fotbal," prohlásil Habanec.

Zbrojovka po prostřídání sice Blansko přehrála, ale neměla o tolik víc šancí než domácí. „Potřebujeme dát do hry větší fotbalovost, kterou chci týmu vtisknout. Nechybí jednotlivcům, ale nemají zažitý systém. Vyžaduji větší držení míče, být na něm odvážnější, nezbavovat se ho tolik," přiblížil brněnský trenér. „Teď byla první myšlenka balon zaseknout a dát zpátky, já chci hrát právě nahoru," doplnil.

V přeměně herní tváře jej čeká dlouhý proces. „Jednoznačně, ale jsme nastavení, že jej chceme dělat. Bude to skřípat, bolet, ale neuteču z procesu, který zní víc hrát fotbal," opakoval kouč.

Na nové požadavky si zvykají i brněnští fotbalisté. „V minulé sezoně jsme vycházeli z bloku a hráli na protiútoky, drželi jsme balon míň než mužstva proti nám. Blansko byl vhodný soupeř, abychom si vyzkoušeli varianty z tréninku. Viděli jsme nedostatky," řekl záložník Milan Lutonský.

Nový kouč jej zkouší na levém kraji obrany. „Máme různé kombinace, jak útok zezadu odehrát, třeba přes hroťáka, který míč sklepává. Dřív jsme hledali balon do volného prostoru, kde jsme vytvořili tlak, ale nechceme jej pouze bezhlavě kopnout," dodal Lutonský.

Dnes odjede Zbrojovka na soustředění do Uherského Brodu. Klub patrně odtajní možnou posilu do útoku. Gólem v Blansku se uvedl křídelní hráč na zkoušce Lukáš Stratil. „Jsem rád, že jsem od kouče Habance dostal šanci. Gól je třešnička na dortu," hlesl Stratil.