Dokládá to incident, který se stal v neděli při utkání Krajského přeboru mužů Jižní Moravy a Zlínska.

Domácí Uherský Ostrah vedl jednoznačně 6:0 nad brněnskými Bulldogs. V devětačtyřicáté minutě měli mezi sebou konflikt brankář Ostrohu Jaroslav Hříbek a brněnský Tomáš Szabo. Výsledkem byla pro všechny přihlížející hrůzostrašná scéna: brankář po zásahu protihráče padá na hlavou na zem a zůstává bezvládně ležet.

Pak se jeviště rozděluje, v jedné části dávají dohromady zraněného gólmana, v druhé se do sebe pouští hráči. Rozhodčí zápas raději ukončuje a pořadatelé na pomoc přivolávají policii.

„Brankáře Hříbka odvezla po první pomoci sanitka do nemocnice, tam ho hospitalizovali. Informace podávají jen rodinným příslušníkům, ale co jsme zjistili, tak by neměl mít trvalé následky. Má otřes mozku a zhmožděnou páteř,“ přibližuje stav zraněného generální manažer Ostrohu Bronislav Zápařka.

K nepříjemnému vyústění podle něj utkání mířilo. „Hráči Bulldogs hrubě faulovali celý zápas, už předtím tam byly dva nebezpečné zákroky, které naštěstí neskončily zraněním,“ tvrdí Zápařka.

V osudném okamžiku si začal Hříbek, který sekl hokejkou Szaba. Rozhodčí chtěl brankáře vyloučit, k tomu se ale nedostal. „Už byla přerušená hra, když hostující hráč přijel a krosčekem Hříbka srazil. Ten to vůbec nečekal a spadl na hlavu,“ popisuje okamžik, při kterému všem okolo zatrnulo, Zápařka.

O nevybíravosti zákroku nepochybují ani zástupci soupeře. „Brankář našeho hráče bezdůvodně sekl. Szabo ale reagoval naprosto neadekvátně,“ připouští trenér Bulldogs Michal Bartoněk.

„Mrzí nás to. Doufáme, že bude brankář Hříbek v pořádku. Tomáš je z toho hodně nešťastný. Je to mladý kluk, jednal zkratkovitě,“ lituje zákroku Bartoněk.

Po incidentu už nebylo možné v utkání pokračovat, na ledě se rozpoutaly šarvátky, emoce plály i mezi fanoušky. „V podstatě pak naši hráči museli hlavně chránit Szaba před soupeřem,“ dodává Bartoněk.

„Brankář je modla týmu, hráči ho vždycky chrání. Hříbek je naše jednička, chytá skvěle a to možná byla jedna z příčin, proč se to stalo,“ myslí si Zápařka.

Ostrohští pořadatelé k uklidnění situace přivolali policii. „To bylo dobře. Zajistili, že jsme mohli bezpečně odjet, pak nás doprovodili až do Hradiště,“ říká Bartoněk.

O osudu nedohraného utkání i brněnského provinilce bude rozhodovat krajský hokejový svaz. „Čekáme, jak se k tomu vyjádří rozhodčí, podle toho to budeme řešit,“ vysvětluje předseda krajského svazu František Čefelín.