S čím jste nebyl spokojený po poslední prohře 1:2 ve Zlíně?

Dělali jsme zbytečné chyby v obranné fázi hry a neproměnili svoje velké šance. V některých situacích musejí hráči zapojit nejen svaly, ale i hlavu. A to se jim moc nevedlo. Minimálně na bod jsme ve Zlíně určitě měli, o to mě porážka mrzí víc.

Co nyní můžete udělat pro zlepšení?

Nemůžeme si dovolit takové hrubé chyby v obranné fázi. Na tréninku hráči něco dělají dobře, ale v zápasovém stresu se řeší situace špatně a chybují. Třeba Pavel Košťál v duelu s Jabloncem vyrobí nesmyslnou chybu, kterou si nemůže dovolit. To jsem byl hodně naštvaný.

Brněnským fandům se současná situace Zbrojovky nezamlouvá. Divíte se jim?

Ne, jejich frustraci chápu. Ani já nejsem člověk, který dokáže všechno hodit za hlavu. Situace mě trápí a všichni se s ní něco snažíme dělat. Je to škoda, protože zrovna podporu diváků potřebujeme. Lidé dokáží z hráčů vycucnout maximum.

Zatím mlčí i střelec Jakub Řezníček, na kterého se před sezonou hodně spoléhalo…

Dejme mu čas. Když přišel z Českých Budějovic do Příbrami, také mu trvalo, než se rozstřílel. Teď seděl půl roku na lavičce Sparty a nemůžeme čekat, že bude v každém utkání střílet gól.

Řezníček od spoluhráčů nedostává ani přihrávky, které potřebuje…

Ano. Se zakládáním útoků máme problém delší dobu. Musíme dostat balon do vápna soupeře, kde je Jakub silný. Jenže kombinačně se tam moc často nedostáváme a i centrů létá málo. Je to na delší povídání.

Zbrojovku stále kosí i velký počet zranění. Čím si to vysvětlujete?

Nedokážu to pochopit. Aktuálně mají tři hráči problémy se šlachami. Nevím, jestli je to obutím, terénem, nebo prostě smůlou. Aleši Schusterovi se oddálil návrat po zranění, v pořádku není ani Lukáš Zoubele. Dušan Melichárek proti Slovácku také ještě nenastoupí.