Z tehdejšího celku se v kabině potkává už pouze s gólmanem Martinem Doležalem. „Měli jsme jiný tým. Neříkám špatný, ale jiný. Předváděli jsme odlišný styl. V některých momentech nám chybělo štěstí, které teď máme," uvažuje.

Po jedenácti kolech patří Zbrojovce páté místo v tabulce s osmnácti body a pomalu se rozplývají obavy jen ze záchranářské mise. „Nálada je dobrá, k čemuž samozřejmě přispívají dobré výsledky, všichni se do kabiny těšíme. Ovšem zachránění nejsme. Potřebujeme dál sbírat body, abychom se o Vánocích a v zimě nestresovali ," upozorňuje Husár.

Díky rukopisu trenéra Petra Čuhela nachází hra brněnského celku také svou tvář. „S každým kolem se zlepšujeme. Dodržujeme pokyny kouče, který pokaždé přichystá jinou taktiku. Nemůžeme vždycky letět hurá dopředu, proti některým mužstvům se spoléháme na zabezpečenou obranu. A naši hru dobře řídí Zavadil," chválí špílmachra.

Brněnská obrana zatím propustila devatenáct branek, rovnou devět jich dostala ve dvou zápasech s Jabloncem a na Slavii. „Raději takto než v pěti utkáních po třech gólech a prohrávat. V obraně se sehráváme a tolik gólů už nedostáváme," podotýká.

V sedmadvaceti letech patří levý obránce Husár mezi nejstarší členy defenzivy. „Kluci jsou sice mladí, ale už mají něco za sebou," vzdává se role vůdce.

Slovenskému rychlíkovi vyhovují ofenzivní úkoly, které kouč klade na krajní beky. „Vyžaduje po nás podporu útoku, což mám rád. Snažím se odvádět co nejlepší výkony, ale vím, že zrovna excelentně nehraju," říká sebekriticky.

V pátek se Zbrojovka vydá k dalšímu kolu do Mladé Boleslavi. „Snad zahájíme lépe než na Baníku, nesmíme soupeře pustit do tlaku, jinak se nám to vymstí. Musíme hrát dopředu. Pozor si dáme na útočníka Nešpora, který jde do všeho po hlavě," dodává hráč, který prošel i norskou ligou.