I po dvou operacích se pořád ozývá?

Dělám všechno možné, cvičím, rehabilituju, ale s chrupavkou mám stále problémy. Teď je to sice dobré, ale někdy mi po sobotním zápase nateče a trénovat můžu někdy až v úterý. Třeba se ještě stane zázrak, koleno se spraví a zahraju si ještě vyšší soutěž.

Věříte si na vyšší ligu?

Na třetí ligu si troufám, ale teď bych musel mít tolerantního trenéra. Kdybych se domluvil na tři tréninky týdně, půjde to, pět jich zatím asi nezvládnu. V zimě mi končí smlouva ve Zbrojovce, které stále patřím. Uvidíme, co na to moje koleno. Když budu zdravý, rád si vyšší soutěž zahraju.

Usilovaly o vás kluby z vyšších soutěží?

V zimě o mě stála Břeclav, jenže jsem nemohl přestoupit, protože už jsem dvakrát měnil klub a musel jsem zůstat v Rosicích. V létě jsem nic nesháněl, ale když se něco objeví, třetí ligu rád zkusím.

Rosice dostaly nabídku na posun do třetí ligy, ale odmítly ji. Chtěl jste jít výš?

V kabině jsem patřil asi mezi tři kluky, kteří chtěli postoupit. Vedení možnost odmítlo, což jsme akceptovali. Ale chtěl jsem v Rosicích zůstat, je tu super parta a hodně srandy.

Divize vás určitě neuživí. Čím si vedle fotbalu vyděláváte?

Rozvážím autem potravinářské plyny po vinotékách a restauracích. Je to práce na šest hodin, což s fotbalem ideálně spojím, naštěstí nedělám dvanáct hodin jako někteří kluci.

Dělají bývalému prvoligovému hráči divizní útočníci potíže?

Když nastoupí nějaký se zkušenostmi z vyšších soutěží, trochu problémy jsou, ale myslím, že to s Polsonem (Zdeněk Polák – pozn. red.) zvládáme v klidu. Chyby občas dělá každý.

Právě s dalším stoperem Zdeňkem Polákem se znáte ze Zbrojovky, za kterou hráli nejvyšší soutěž také Martin Živný a Lukáš Michna.

Pro mě je příjemné, že jsou v Rosicích i další hráči z Brna, známe se spolu, o to se nám hraje lépe. S Polsonem jsem hrál v obraně už za juniorku. Vyhovíme si.

Nový ročník divize zahájily Rosice remízou 2:2 v Polné. Co říkáte na zisk bodu?

Pro nás je to málo. Chtěli jsme tam vyhrát a podle vývoje zápasu jsme na to i měli. Bohužel za stavu 2:1 pro nás na mě rozhodčí nepískl penaltu, za stavu 3:1 už by závěr vypadal jinak. Dvacet minut před koncem pak domácí náhodným gólem vyrovnali na 2:2. V sobotu chceme porazit Napajedla, doma nesmíme ztrácet body.