Zápas rozhodl úsek mezi 30. a 45. minutou, kdy padly všechny tři branky. Do brněnské sítě se postupně trefili Michael Krmenčík, Tomáš Hořava a Jan Kopic. „V první půli jsme soupeři jeho úlohu favorita usnadnili svými chybami. Závěr jsme nezvládli. Měli jsme obrovský respekt, báli jsme se hrát, kazili jsme a dostávali se pod tlak,“ neskrýval své rozladění Pivarník.

Dařilo se zejména Krmenčíkovi s Kopicem. Oba si připsali vedle gólu i asistenci. „Víc než můj gól mě potěšila přihrávka na důležitou první branku,“ podotkl Kopic, který Krmenčíka oslovil kolmicí za obranu, po níž domácí střelec přetlačil Tadase Kijanskase, udělal kličku brankáři Dušanu Melichárkovi a dal svůj osmý gól v sezoně.

Zbrojovka se mohla do zápasu vrátit hned v úvodu druhého poločasu, kdy brankář Matúš Kozáčik namazal Martinu Juharovi, ale své zaváhání hned napravil, když střelu brněnského záložníka vytáhnul nad břevno. „Ve druhé půli už to bylo lepší, zvedli jsme se a měli jsme i šance, bohužel jsme je neproměnili. Na druhou stranu jsme opět Plzeň pouštěli do šancí a bylo naše štěstí, že už nedala další gól,“ uznal Pivarník.

Hokejisté brněnské Komety v šestnáctém kole extraligy zvítězili na ledě Mladé Boleslavi.
Vejmelka vychytal Mladou Boleslav. Kometa po výhře 2:0 zase vévodí extralize

Zbrojovce se tak nepodařilo navázat na předchozí vítězství 2:1 nad Slováckem a situace v tabulce pro ni dál vyznívá krajně nepříjemně. Těšit ji může fakt, že ze sestupové čtrnácté příčky ztrácí na Ostravu i Karvinou jen bod. Navýšit sbírku svých sedmi bodů mohou Brňané v sobotu doma proti desáté Dukle Praha.

Naopak Plzeň potvrdila v domácí soutěži svoji naprostou suverenitu a připsala si jedenáctou výhru v řadě. Díky prohře Slavie 1:2 s Libercem vede ligu už o jedenáct bodů. „Chtěli jsme navázat na formu v lize a jsem rád, že se nám to povedlo. Série výher je úžasná a chceme v ní co nejdéle pokračovat. Náskok je veliký, což je pro nás jenom dobře, na druhou stranu ještě zbývá devatenáct kol do konce. Určitě nehodláme nic slavit předem,“ řekl Hořava.

Viktoria Plzeň – Zbrojovka Brno 3:0 (3:0)

Branky: 30. Krmenčík, 42. Hořava, 45. Kopic. ŽK: Hájek – Juhar, Pavlík. Rozhodčí: O. Ginzel – P. Kotalík, O. Černý
Diváci: 9 740
FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hájek, Limberský (84. Havel) – Hořava, Hrošovský – Kopic, D. Kolář, Zeman (79. Pilař) – Krmenčík (72. Řezníček)
FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Vraštil, Pavlík, Kijanskas, T. Jablonský – Sedlák – Juhar, T. Pilík (78. R. Buchta), Michal Škoda, Lutonský (76. Přichystal) – Koné