Před sobotním důležitým prvoligovým duelem, v němž Zbrojovka od pěti hodin odpoledne hostí Příbram, ovšem nabral zápasové manko. „Po pátečním utkání reprezentace jsem si ještě přidal individuální trénink, abych se udržel v kondici. Ve středu jsme pak v klubu odehráli modelové utkání, takže jsem se rozdýchal a jsem v pořádku," sděluje dvaadvacetiletý obránce.

Zbrojovce druhá polovina podzimu nevychází, patří jí předposlední patnáctá příčka, což ohrožuje také účast Jugase na mistrovství Evropy do 21 let, které v červnu hostí Česká republika. „Když budeme hrát nahoře i já budu podávat dobré výkony, moje pozice bude silnější a mám větší šanci se tam dostat," uvědomuje si.

Do Brna zamířil zlínský odchovanec po dvou letech strávených v Příbrami, takže hráče zítřejšího soupeře dobře zná. „Hodně se na utkání těším. S klukama jsem v kontaktu pořád, například se Zápotočným nebo Pilíkem, ale raději je nešpičkuju, může se to vymstít. To až když utkání zvládneme," podotýká Jugas.

Zbrojovka potřebuje Příbram porazit, má za sebou pět porážek, jednu remízu a pořádně zabředla do záchranářských starostí. „Zažil jsem to poslední tři roky, jsem na tuto situaci bohužel zvyklý. Samozřejmě mě to nebaví, chci hrát nahoře. Už šest kol říkáme, že musíme vyhrát, teď není kam couvnout. V sobotu to musíme předvést na hřišti," dodává stoper, jehož tlak nesvazuje. „Přemýšlím nad důležitostí utkání, jak ovšem nastoupím, nevnímám nic. Jen se soustředí na sebe, abych klukům pomohl," dodává Jugas.