Zbrojovka se prosadila až v situaci, když již prohrávala o tři branky. Dvě minuty po posledním gólovém úderu hostů si na centrovaný míč z rohového kopu naběhl Jakub Matějka a na zadní tyči hlavičkou snížil. Ve druhé minutě nastavení se ještě po přihrávce Daniela Pospíšila trefil Ondřej Vintr.

Kontaktní gól však přišel příliš pozdě, protože hlavní rozhodčí ihned po rozehrávce zápas ukončil. „Je to sice lepší, než prohrát 0:3, ale ve výsledku jsou naše dva góly k ničemu. Měly přijít dřív, v devadesáté minutě už je to s křížkem po funuse," krčil rameny Záleský.

Gólman Zbrojovky lovil na vlastním stadionu míč ze sítě třikrát. V prvním poločase potrestal zmatky v domácí obraně Jan Vobejda, krátce po zahájení druhého dějství zvyšoval na rozdíl dvou branek obránce Jan Vyšehrad. Třetí a vítězný gól nakonec přidal osm minut před koncem Jan Shejbal. „Škoda, k míči jsem při něm neměl daleko," litoval Záleský rozdílové branky.

Brňané do utkání vstupovali v nezvyklém termínu nedělního odpoledne, kdy hráli souběžně s prvoligovým týmem, jenž nastoupil v Mladé Boleslavi. V základní sestavě se tak neobjevil ani jeden hráč z prvního mužstva, někteří další fotbalisté absolvovali s farmářskou Líšní generálku na nový ročník třetí ligy.

Už v pátek navíc odešli na hostování do Vyškova Jakub Přichystal a David Pazourek. „Je možné, že ještě dojde k nějakým hostováním. U Tomáše Webera se Jakubem Šuralem je předpoklad, že zůstanou v kádru prvního mužstva a nastupovat budou za Líšeň," komentoval změny trenér juniorky Richard Dostálek.

Oproti předchozímu utkání proti pražské Dukle, které Zbrojovka vyhrála po obratu 2:1, musel stratég juniorky udělat v sestavě pro duel s Hradcem Králové čtyři změny. A právě někteří ostřílenější borci scházeli. „Postrádali jsme psychickou pohodu. Neměli jsme hráče, který by na sebe strhl zodpovědnost, když se ostatním nedařilo," všiml si Záleský.

K dalšímu utkání Juniorské ligy nastoupí talentovaní hráči v tabulce osmé Zbrojovky v neděli na hřišti Třince. „Věřím, že porážka nás nakopne. Musíme se vzpamatovat," burcoval spoluhráče brankář.

Zbrojovka Hr. Králové 2:3
Poločas: 0:1. Branky: 85. Matějka, 90+2. Vintr – 21. Vobejda, 52. Vyšehrad, 83. Shejbal.
Zbrojovka Brno: Záleský – Praks, Jura, Bednář, Pospíšil – Kučera (56. Matějka), Krištof, Vintr M. (56. Vintr O.), Sokol (80. Svoboda) – Sedláček (46. Šembera), Štrombach (66. Boček)