„Áčko jsem viděl v Líšni, na lavičce bylo několik hráčů, kteří proti nám mají nastoupit. Nás ale hlavně zajímá to, co předvedeme my, z řad soupeře si vypíchneme spíš jen stěžejní hráče," povídal před úvodním duelem sezony brněnský trenér Richard Dostálek.

Zbrojovka v soutěži nyní obhajuje druhé místo. Jako každý rok tvoří trenéři téměř kompletně nové družstvo. „Nikdo nemá nic jistého, kádr je široký a v každém utkání musí hráči přesvědčovat, že si místo zaslouží," varoval své svěřence Dostálek.

Juniorský tým zvažoval pro novou sezonu i změnu rozestavení po vzoru ligového celku, aby měli hráči přechod snadnější. „Bavili jsme se o tom, ale vzhledem k tomu, že navazujeme na práci mládežnických týmů, na nový systém jsme zatím nepřešli. Pro mladé hráče jsou ostatně důležité hlavně herní návyky. Jakmile si je osvojí, přechod na jakékoliv jiné rozestavení už pro ně bude jednodušší," vysvětlil Dostálek.

Proti Znojmu nastoupí na stadionu v Srbské ulici také dva zahraniční fotbalisté, které testuje ligový celek kouče Václava Kotala. V sestavě Zbrojovky se objeví útočník Ibrahim Doumbia z Pobřeží slonoviny a francouzský ofenzivní záložník Donneil Moukanza.