Zavadil se na dlouhých sedm let ztratil českému divákovi z očí ve švédské lize. Už dva roky ale udivuje kvalitou na jihu Moravy. Teď jej čeká třetí brněnská sezona. „Když jsem přišel, klub narychlo postoupil do ligy. První sezonu jsme zvládli dobře. Druhou jsme zkvalitnili kádr. Jenže přišel útlum, který si nedokážu vysvětlit. Konečné deváté místo bylo výborné," ohlíží se za předchozími dvěma ročníky.

Jak bude vypadat třetí ročník nejen Zavadilův, ale i Brna od návratu z druhé ligy, napoví už dnešní premiéra na stadionu hvězdně posíleného Jablonce. Proti týmu, který si myslí na titul se postaví celek, který nemá nic jistého ani letos. „Hodněkrát jsem hrál o záchranu. Vím, že tlak je velký. Jsme zase o rok zkušenější. Ti, kteří před dvěma roky začínali, to teď musí zúročit. Někteří noví ligu ani nehráli, asi budou potřebovat čas," tvrdí olomoucký rodák.

Kdo z hráčů v minulých sezonách v brněnském kádru chyběl a nesledoval ani záznamy z ligy, musí se připravit na občasný „fén" od vlasatého záložníka. „Já jsem po nich nikdy neřval," směje se Zavadil.

Ví, že nemluví pravdu. „Když jsem zvýšil hlas, tak to klukům prospělo. Lojzka Hyčka mi párkrát řekl, že má rád a hraje se mu potom líp, když mu řeknu, že musí přidat," culí se.

V šestatřiceti letech se už asi jeho chování na hřišti nezmění. „Nenechávám to v sobě. Spíš na hřišti, i když je tam něco ostřejšího, se zápasem to skončí. V kabině si řekneme, že tak to ve sportu chodí. Na nikoho nezvýším hlas, když necítím, že nemám pravdu," povídá rtuťovitý fotbalista.

Je možné, že v Jablonci bude mít několik důvodů k výbuchu nervů. Tím spíš, že si mladíci zvykají na nový systém. „Někdo ho pochopí rychleji, někomu to bude trvat delší dobu. Jugas hrál ligu déle, tam problém nebude. Jeden dva můžou od začátku hrát hned. Na zbytku je, aby ukázal, že do toho týmu patří," vyzývá mladší spoluhráče ke zvýšenému úsilí.

A když jej neuvidí? Možná bude zle. „Jsem rád, když každý maká nadoraz. Když někdo bude hrát na sebe, udělám pořádek," dodává před ligovým startem.