Zbrojovka si v Praze připsala první prohru v sezoně a po třech gólech v prvním poločase hodně nelichotivou. „Člověk už má v hlavě po zápase, co dělal špatně. 
A když pak na videu vidí víc chyb, řekne si, co tam vyváděl. Byl to takový zápas blbec, první facka. Nemohli jsme se plácat po ramenou," věděl šestadvacetile­tý hráč.

U drobného univerzála opět dochází k přerodu. Z ofenzivního fotbalisty trenér Václav Kotal udělal krajního obránce, pod novým koučem Svatoplukem Habancem se zase řadí do záložní formace. „Kde mě trenér potřebuje, tam hraju. Pořád jsem to střídal a snad nikde nevypadnu ze cviku. Baví mě obě pozice," usmál se Hyčka.

Největší změnu mezi posty vidí směrem dozadu. „Když si něco dovolím v záloze a nepovede se to, mám za sebou hráče, kteří akci dokážou zastavit. Kdežto když něco pokazím na beku, už to smrdí gólem," přiblížil chebský rodák. „Záložník se musí pro míč víc nabídnout, zatímco bek čeká na pohyb hráčů, kde se udělá díra, tam si naběhne," popsal.

Zbrojovka v sobotu od čtyř hodin večer přivítá Hradec Králové. „Je to důležitý zápas, potřebujeme vyhrát a zůstat v kontaktu se středem tabulky, kde je to hodně namačkané. Neoddělit se, abychom se nedostali pod větší tlak. Hrajeme doma, potřebujeme dirigovat tempo hry a musí na nás být vidět nasazení," burcoval Hyčka.