Obměněný kádr s novým koučem Oldřichem Machalou takový vstup potřeboval. „Začátek sezony je důležitý, jeli jsme tam vyhrát. Kluci hráli velmi dobře a moc jim gratuluji k výkonu," pochvaloval si start do Fotbalové národní ligy Machala.

Znojmo nastartovala jeho největší letní posila, navrátilec z Jablonce Tomáš Okleštěk, který se trefil parádně z přímého kopu už v šesté minutě. „První branka nám hodně pomohla. Chtěli jsme být od začátku aktivní, ale to se nám moc nedařilo, udělali jsme dvě chyby a přežili jsme velkou domácí šancí," upozornil Machala.

Kolín o dvě minuty dřív znojemského kouče pořádně vyděsil, když Kučeru nejprve vychytal gólman Doleček a jeho další pokus na brankové čáře vykopl obránce Cihlář. „Gól Oklešťka nás potom uklidnil a od té doby jsme byli pánové na hřišti. I když jsme mohli dát ještě víc branek, na 0:4 hra soupeře nevypadala," pravil Machala.

Po půlhodině hry zvýšil útočník Libor Žondra, který na jih Moravy doputoval z HFK Olomouc. V 52. minutě se nádhernou ranou do šibenice uvedl chorvatský záložník Miro Kovačič, který přišel z Hajduku Split. Vzápětí mohl snížit kolínský Jurečka, ale vytáhl se znojemský gólman Doleček.

Čtvrtou branku přidala po kolmici Bronislava Stáni i čtvrtá letní znojemský posila Jan Pázler, jenž přišel z Jablonce. „Chceme se prezentovat takovými výkony a když se nám vyhnou zranění, můžeme je předvádět," doplnil znojemský trenér, který po sezoně vystřídal Leoše Kalvodu. Ten zamířil do Olomouce, která podlehla 1:2 na hřišti Viktorie Žižkov.

I ve druhém kole se Znojmo představí na hřišti soupeře, v pátek od šesti hodin večer hraje v Ústí nad Labem, které jen remizovalo ve Varnsdorfu 1:1.

1. kolo druhé fotbalové ligy:

Kolín – Znojmo 0:4 (0:2)

Branky: 6. Okleštěk, 29. Žondra, 50. Kovačič, 76. Pázler. Rozhodčí: Houdek – Kubr, Hrabovský. ŽK: Petrášek, Jelínek (oba Kolín). Diváci: 1230.

Kolín: Čižinský – Čížek, Petrášek, Biško (40. Klimpl), Hanuš – Stejskal (46. Jukl), Jelínek, Klapka, Kučera, Mujagič (65. Bláha) – Jurečka. Trenér: Veselý.

Znojmo: Doleček – Helísek, Yonov, Buchta, Cihlář – Lacko, Okleštěk (88. Hudec), Kovačič – Stáňa (88. Hříbek), Žondra, Pázler. Trenér: Machala.