Zbrojovka ukončila sedmnáctizápasovou sérii Slavičína. Domácí lodivod Milan Otépka tak ve funkci hlavního trenéra poprvé prohrál. „Věděl jsem, že to jednou přijde. Na druhou stranu jsem rád, že to přišlo s ligovým mančaftem. Člověk si bude ve své trenérské kariéře pamatovat, kdo ho poprvé porazil," usmál se hlavní kouč Slavičína. „Bude to úleva pro kluky, pořád museli za každou cenu. Ale chceme pracovat s pokorou. Když se přeceňuje, když se daří, většinou se vám to vymstí," upozorňuje Otépka.

Brňany poslal do vedení už v desáté minutě, kdy konžský útočník Franci Litsingi otevřel zcela osamocený na malém vápně skóre. „Škoda brzkého obdrženého gólu. Máme mančaft na to, abychom je potrápili trochu déle," zalitoval Otépka, který postrádal dva „dovolenkující" klíčové záložníky Ondřeje Školníka s Pavlem Elšíkem a jejich absence byla znát až příliš.

Ve 38. minutě po trefě Lukáše Vraštila domácí prohrávali o dva góly a spoustu šancí ještě výtečný brankář Stanislav Vypušťák pochytal. Slavičín se snažil, ale na ligového soupeře nestačil. V 71. minutě si pak našel ve vápně odražený balon kroměřížský odchovanec v dresu Brna Stanislav Vávra a rozhodl. „Měli jsme vést více než o dva góly, v závěru se zápas trochu zdramatizoval z obou stran. Za stavu 3:0 by se už nemělo nic stát. Bohužel jsme trochu polevili," litoval Habanec gólu Matuše na 1:3.

Snížení domácích přišlo po standardce. „Postoupili jsme, což byl cíl zápasu," oddechl si brněnský kouč.

Posledních deset minut Slavičín dohrával v deseti po vyloučení Tomáše Kociána, jenž obdržel druhou žlutou kartu za ruku. „Tohle rozhodčí nezvládl. Bylo to necitlivě posouzené, ale bohužel," štvalo Otépku. „I přesto, že to pravidla říkají, tak se mohlo přimhouřit oko," přiznal Habanec.

Druholigové Znojma překvapivě nestačilo 1:2 na třetiligový Hulín. Se soutěží se loučí pro prohře 1:3 s Prostějovem i Líšeň.

Jihomoravské kluby ve druhém kole Mol Cupu

SLAVIČÍN – ZBROJOVKA BRNO 1:3 (0:2) 

Branky: 82. Matůš – 10. Litsingi, 43. Vraštil, 70. Vávra. 
ČK: 79. Kocián (Slavičín).

Zbrojovka: Melichárek – Hyčka (64. Vávra), Kijanskas, Vraštil, Lutonský – Sedlák, Lacko (64. Weber) – Litsingi, Škoda (39. Šural), Štohanzl – Řezníček.

Další výsledky:

HULÍN – ZNOJMO 2:1 (1:0) 
Branky: 19. Laciga, 62. Ondřejka – 48. Odehnal

LÍŠEŇ – PROSTĚJOV 1:3 (1:1) 
Branky: 34. Zezula – 21. a 69. Nekuda, 91. Kroupa

Úterý 23. srpna:

Břeclav – Baník Ostrava