Naopak hráči Bosonoh v závěru soutěže chytili formu, z tří posledních zápasů mají plný bodový zisk a skóre 11:0. „Po celý zápas jsme byli lepší tým, ukázali jsme, jak se bojuje o záchranu," hodnotila nadšený výkon Bosonoh jeho hrající ikona Patrik Holomek. Zápas se povedl mladému Štěpánkovi, autoru hattricku, jeden gól si dezorientovaní hosté vstřelili sami.

Změna ve vedení

Po prohře Bohunic se na první místo tabulky vyhoupla Moravská Slavia, když v Ivančicích vyhrála 1:0. Branku vstřelil po hodině hry po rohovém kopu Stanislav Zedníček. „Věděli jsme, že soupeř doma neprohrává. Mohli jsme však rozhodnout už v první půli, Buršík, Záruba a Svoboda však své šance nevyužili. V závěru jsme se o výsledek trochu obávali," přiznal trenér Morendy Libor Danihelka. „Chtěli jsme k víkendovým slavnostem chřestu v našem městě přispět výhrou, to se nepovedlo. Byl to rušný, kvalitní zápas, kterému by asi víc slušela remíza. Hosté byli šťastnější," hodnotil ivančický kouč Tomáš Kovanda.

Nejvíce branek padlo v brněnském derby mezi Spartou a Bystrcí. Výhru 4:2 slaví tým z Komárova a čtyři kola před koncem ztrácí na druhém místě tabulky jeden bod na lídra. Po deseti minutách se domácí Přichystal krásně trefil do šibenice, gólová smršť však přišla až po přestávce. Hostující Košulič sice v úvodu druhé půle s tečí domácí obrany vyrovnal, pak se třikrát prosadili domácí.

Po rychlé akci Kubíčka si bystrcký Urbánek vstřelil vlastence, další branku přidal Michalec a z penalty byl znovu úspěšný Přichystal. Na konečný stav chytrým lobem upravil druhým gólem Košulič. „Šlo o atraktivní, oboustranně ofenzivní fotbal. Naši hru režíroval Cupák, zlepšenou formu prokazuje Kubíček," hodnotil zápas spokojený trenér vítězů Rostislav Horáček. Jeho svěřencům se tak podařila odveta za těžkou pohárovou prohru v Bystrci 8:2 v minulém týdnu.

Poslední čtyři kola tak slibují dramatický boj.

ZDENĚK STANĚK