Jeho svěřenci usilují o první jarní body do tabulky, v níž jim patří sedmá pozice. Minulý týden podlehli Novosedlům 0:3. „Výsledek je zklamání pro hráče i vedení klubu," přiznal Szypula. „Jednalo se o první soutěžní zápas, pauza byla znát," doplnil.

Domácí stratég litoval především obdržené branky v závěru prvního poločasu, která se nakonec ukázala i jako vítězná. „Měli jsme do té doby náznaky šancí, ale tenhle gól na hráče psychicky dolehl," hodnotil jarní premiéru.

V závěru duelu navíc bosonožští fotbalisté přišli o útočníka Martina Koplíka, který si přivodil zranění. Jeho start v duelu s Rajhradem je v ohrožení. Navzdory porážce ale kouč další změny v sestavě nechystá. „Výkonnostně zřejmě není důvod. Na začátku jara jsme nepředpokládali, že budeme hrát něco extra," uvedl Szypula.

Proti Rajhradu už ale očekává zlepšení. „Hlavně v útočné fázi. Nevytvořili jsme si žádnou pořádnou šanci, záložníci se v tomto ohledu musí zlepšit," vyzval ke kreativitě.

Na podzim vyhrály Bosnohy na hřišti čtrnáctého Rajhradu 1:0. O jedinou branku se postaral zkušený útočník Patrik Holomek.

Ve stejný čas jako Bosonohy se v dalších zápasech dvacátého kola krajského přeboru představí také v tabulce deváté Ivančice, které na domácím hřišti hostí Podivín. Pátá Sparta Brno chce navázat na výhru 4:2 v Ráječku proti třináctým Boskovicím.

Poslední Kuřim čeká v sobotu odpoledne soupeř v podobě prvního Blanska, které napravuje překvapivou domácí porážku 0:3 z minulého kola s Mutěnicemi.