„Vybavuju si gól proti Chebu, tenkrát jsem se trefil levačkou z dálky. Než se soupeř stačil rozkoukat, prohrával o tři góly a nakonec jsme vyhráli 6:1," popsal hráč, který strávil až na dvouměsíční hostování v Drnovicích celou svoji kariéru v Brně.

Za nejcennější ovšem považuje dvě branky proti pražské Dukle pod vedením trenéra Josefa Masopusta, který v pondělí po vážné nemoci zemřel. „Měl jsem štěstí, protože jsem se u něj výborně zapsal. První zápas pod panem Masopustem jsme hráli právě proti Dukle, což pro něj byla hodně prestižní záležitost. Vyhráli jsme 2:1 a já dával oba góly. Takže od té doby jsem to měl u něho dobré," vzpomínal.

Na stadion za Lužánkami se zadák s 317 zápasy v první lize vrátil po čtrnácti letech. „Fantastické. Klobouk dolů, co se podařilo zorganizovat. Na začátku jsem tomu moc nevěřil, ale jak nadšení lidí stoupalo, už se akce asi uskutečnit musela," líčil Křivánek.

Začátek sobotního utkání narušili neukáznění diváci, kteří vylezli na zavřenou horní tribunu chátrajícího stadionu. „Měl jsem před zápasem obavu, že se může něco stát. Vždycky se najde někdo, kdo poruší pravidla. Naštěstí ale diváci poslechli a sektor vyklidili. Nemohli na něj už v době, kdy jsem hrával. Je to opravdu nebezpečné," varoval Křivánek.

„Problémy s bezpečností za nás nebývaly. Možná v utkání s ostravským Baníkem, kde šli fanoušci proti sobě, ale jinak se nic nestalo," doplnil.

Pětačtyřicetiletá ikona Zbrojovky věří, že fotbal se na tradiční místo v budoucnu vrátí. „Je to o lidech, ti Lužánky chtějí. A oni jsou voliči politiků. Nějaké subjekty o výstavbu mají zájem, nastartovalo se to, snad se to povede. Jedná se o stadion s obrovskou tradicí," dodal Křivánek.