Až do středečního duelu věřil, že dodrží kontrakt, který měl ještě na rok. „Mrzí mě, že mi nikdo neřekl na rovinu hned ze začátku, jak to bude. Před čtrnácti dny jsem se dozvěděl o zájmu jiného prvoligového klubu, ale ředitel Kudela řekl, že to pro něj v tu chvíli není téma," říká čtyřiatřicetiletý útočník.

Brněnský odchovanec se do Zbrojovky vrátil loni na jaře. Předtím oblékal její dres dvě sezony v letech 2003 až 2005. „Vždycky jsem strašně moc stál o to, abych se do Zbrojovky jednou vrátil. Jsem rád, že se mi to povedlo. V klubu jsem vyrostl a jde o moji srdeční záležitost. Samozřejmě jsem teď zklamaný, ale určitě převáží jen dobré vzpomínky," podotýká fotbalista, který v nejvyšší soutěži odehrál 151 zápasů a dal dvacet branek.

Loni na jaře dal v devíti zápasech dva góly, jenže v uplynulém ročníku se ve čtyřiadvaceti utkáních prosadil jedinkrát. „Útočník se hodnotí podlé gólů, v tom je jasný důvod mého odchodu. Ale ve všech jarních utkáních, v nichž jsem nastoupil v základní sestavě, jsme až na remízu s Mladou Boleslaví vyhráli. Myslím, že bych pořád měl týmu co dát," míní fotbalista, jenž se do Brna vrátil ze slovenské Nitry.

Teď ho čeká hektické období s hledáním nového angažmá a tréninky s juniorkou. „Nějaký zájem registruju, ale je to příliš čerstvá informace. Ještě mám na rok smlouvu ve Zbrojovce, takže se nejdřív musíme dohodnout na kompromisu s ředitelem Kudelou," podotýká Kroupa.

Forvard, který měří 192 centimetrů, od začátku kariéry čelí porovnávání se svým slavným stejnojmenným otcem, fotbalistou roku 1977. Jeho odchod dá kritikům další záminku. „Tátovi se mi nepodařilo ani přiblížit, ale něco jsem v lize odehrál, ztracená kariéra to není. Často spolu mluvíme a i při hledání nového angažmá dám na jeho rady," uzavírá Kroupa mladší.