Líšni na jaře chybí především zkušenosti. A tak kupí chyby. „První branku od Pšikala jsme dostali po naší hrubce. Rosice byly fotbalovější, vyhrávaly osobní souboje. U nás mi chyběla větší aktivita. Takhle se o záchranu přece nehraje," zlobil se líšeňský kouč Oldřich Janusicza, který po rezignaci Zbyňka Zbořila vede tým složitou záchranářskou misí.

A ta asi úspěšná nebude. Myslí si to i trenér vítězů Karel Jarůšek, který do zbraně povolal hned sedm hráčů Znojma včetně Milana Pacandy. „Z vítězství mám samozřejmě radost. Jenomže mě mrzí, že jsme Líšeň pravděpodobně odsoudili k sestupu," zamrzelo legendu Zbrojovky.

Největším brněnským klubem prošla celá řada hráčů na obou stranách. I proto to na trávníku místy jiskřilo, na druhé straně šlo dokonce i o souboj bratrů Oprchalových. To šlo stranou. „Jasně že je příjemnější jezdit sem než do Třince. Ale chtěli jsme vyhrát, nechceme spadnout my," tvrdil rosický kapitán Petr Malata.

Hostující kanonýr se tentokrát netrefil. Zastoupili jej jiní. První se trefil Pšikal, ve 26. minutě zblízka dorážel Látal. Před poločasem se do šestnáctky prosmýkl Dostálek a vykoledovanou penaltou dal domácím šanci. Koudelkovu nepovedenou ránu dorazil Mičko. „Jenomže hlavně v první půli byly Rosice jasně lepší. Padla na nás deka, vždyť jsme neudělali pořádný faul," kroutil hlavou Janusicza.

Druhý poločas byl ve znamení líšeňské agónie. Z přemíry snahy domácí kupili chyby. Místo vyrovnávací branky se v závěru trefil zkušený Šustr a část výborné návštěvy houfně opouštěla stadion.

Necelá pětistovka diváků viděla zaslouženou výhru Rosic. „Řekli jsme si, že celý týden na tréninku budeme makat. Škoda, že jsme nepřidali třetí branku dřív, takhle jsme se o výsledek třepali až do konce," dodal rosický kapitán.

sk líšeň - slovan rosice 1:3

Poločas: 0:1 Branky: 41. Mičko – 14. Pšikal, 26. Látal, 89. Šustr. Diváků: 455 diváků. Poločas 1:2.

Sestavy – Líšeň: Sedmidubský – Čampa, J. Krejčí, Široký, Skok – Koudelka, Dostálek, Šudoma (31. Benešovský), Mičko – Malík (63. Milotínský), Z. Oprchal (74. M. Krejčí). Trenér: Janusicza.

Rosice: Doleček – J. Oprchal (82. Dufek), Odehnal, Živný, Mudra – Pšikal, Látal (76. Šustr), Pacanda (63. Podzemský), Selinger, Krhut – Malata. Trenér: Jarůšek.

hráč utkání: Živný